Ιστορική στιγμή: Η Barbie βγάζει τα ψηλά τακούνια και φορά flat παπούτσια!

Ιστορική στιγμή: Η Barbie βγάζει τα ψηλά τακούνια και φορά flat παπούτσια!

Για πρώτη φορά στα 56 χρόνια της ιστορίας της η γνωστή κούκλα Barbie εγκαταλείπει τα τακούνια και υιοθετεί τα flat παπούτσια για χάρη των νέων τάσεων της μόδας (και των πωλήσεων...)

Ιστορική στιγμή: Η Barbie βγάζει τα ψηλά τακούνια και φορά flat παπούτσια!
Μπρος στα κέρδη τι είναι τα κάλλη; Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι άνθρωποι της Mattel και προχώρησαν σε μία ιστορική (μην το γελάτε...) απόφαση να βγάλει η Barbie τα δωδεκάποντα και να καταδεχθεί να φορέσει ίσια παπούτσια, αθλητικά και πέδιλα.

Οι αλλαγή αυτή συνδυάστηκε και με μερικές άλλες επεμβάσεις στην κοσμοθεωρία της πιο δημοφιλούς κούκλας του κόσμου, καθώς προστέθηκαν και καινούργια χρώματα δέρματος για κάποιες αγορές στον κόσμο.

Κλείσιμο
Η απόφαση πάρθηκε σε μια προσπάθεια να αναστραφεί η πτώση των πωλήσεων της Barbie σε όλον τον κόσμο, καθώς τα κορίτσια φαίνεται να προτιμούν πλέον τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, καθώς και κούκλες από την ταινία Frozen που έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία σε όλον τον κόσμο. Και όπως φαίνεται τα καταφέρνουν, καθώς οι πρώτες ενδείξεις από τις πωλήσεις μιας πιο μοντέρνας Barbie, είναι ενθαρρυντικές.

Η νέα κούκλα ξεκίνησε να πωλείται την άνοιξη, και ήδη έχει καθιερωθεί στην αγορά. Για να γίνει όμως αυτό έπρεπε να αλλάξει κάτι σημαντικό στην σχεδίασή της, καθώς το πόδι της ήταν εδώ και 56 χρόνια φτιαγμένο για να φορά ψηλοτάκουνες γόβες. Η νέα σχεδίαση της πατούσας επιτρέπει για πρώτη φορά στα κορίτσια που παίζουν με την κούκλα να της φορούν και flat παπούτσια, κάτι που σε αρκετές αγορές την κάνει πλέον πιο ελκυστική από την κλασική Barbie όλων αυτών των δεκαετιών.

Η κατασκευάστρια εταιρία Mattel δηλώνει ότι ακολουθεί την σύγχρονη μόδα, όπου τα πέδιλα και τα αθλητικά παπούτσια είναι πλέον η σύγχρονη τάση για τα κορίτσια. Μάλιστα η κίνησή της συγκέντρωσε και την υποστήριξη από τις φεμινιστικές οργανώσεις, γιατί όπως υποστηρίζουν δίνει μία πιο ρεαλιστική εικόνα για την σύγχρονη γυναίκα. 

Για την ιστορία, αυτή η  νέα σειρά της Barbie διατίθεται σε 23 διαφορετικές εκδοχές ρούχων, με οκτώ διαφορετικά χρώματα στο δέρμα, 14 διαφορετικά πρόσωπα, 23 χτενίσματα, 23 χρώματα μαλλιών και 18 χρώματα ματιών. Για όσους πάντως έχουν αρχίσει να ψάχνουν το πορτοφόλι τους, η νέα φουρνιά των Barbie θα εμφανιστεί μέσα στο φθινόπωρο. Μόλις που προλαβαίνετε δηλαδή να εξοφλίσετε φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις, πριν τα δωδεκάποντα και τα νέα μαλλιά της Barbie σας πάρουν ότι σας έχει απομείνει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης