Ρωσία: Άρση του εμπάργκο για ορισμένα τρόφιμα από δυτικές χώρες
Πρόκειται για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λακτόζη, τα ιχθύδια σολομού, τον πατατόσπορο, τα κρεμμύδια, το καλαμπόκι και τα συμπληρώματα διατροφής
Αίρουν οι ρωσικές αρχές το εμπάργκο σε ορισμένα είδη διατροφής που εισάγονται από δυτικές χώρες και είναι δύσκολο να υποκατασταθούν με άλλα.
Με το διάταγμα που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη αίρεται η απαγόρευση για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λακτόζη, τα ιχθύδια σολομού, τον πατατόσπορο, τα κρεμμύδια, το καλαμπόκι και τα συμπληρώματα διατροφής, όπως οι βιταμίνες, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Η απαγόρευση που τέθηκε σε ισχύ στις 7 Αυγούστου αφορά σχεδόν όλα τα κρέατα, τα ψάρια και τα τυροκομικά προϊόντα. Ωστόσο οι Ρώσοι παραγωγοί και οι έμποροι έχουν διαμαρτυρηθεί για τις κυρώσεις αυτές θεωρώντας ότι τους πλήττουν δυσανάλογα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς είχε δηλώσει ότι η Μόσχα σχεδίαζε να άρει ορισμένες από τις απαγορεύσεις, κυρίως αυτές που αφορούν προϊόντα κατάλληλα για ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη ή αλλεργίες.
Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής, προσφέροντας στις γυναίκες τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία.
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το Plastic Free Greece δίνει δυναμικά το παρών σε κάθε γωνιά της χώρας. Η πρώτη πράξη της φετινής εκστρατείας εκτυλίχθηκε σε τέσσερις ηπειρωτικούς προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Αθήνα, Πάτρα) και είχε ως αποτέλεσμα τη συλλογή 150,5 κιλών σκουπιδιών.
Με διεθνή παρουσία, ισχυρό τεχνολογικό αποτύπωμα και έμφαση στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων, ο όμιλος Super Technologies εισέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά.