Κινέζοι ανοίγουν πηγάδια στους δρόμους του Πεκίνου!

Κινέζοι ανοίγουν πηγάδια στους δρόμους του Πεκίνου!

Δεν έχουν νερό σε ορισμένες περιοχές της κινεζικής πρωτεύουσας για πάνω από ένα μήνα - Οι κάτοικοι διαμαρύρονται ότι δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο με εμφιαλωμένο νερό

Κινέζοι ανοίγουν πηγάδια στους δρόμους του Πεκίνου!
Οι κάτοικοι του Πεκίνου φαίνεται ότι έχουν φτάσει στο αμήν αφού, για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε νερό ανοίγουν πηγάδια στη μέση των δρόμων ώστε να αντιμετωπίσουν την έλλειψη νερού. Πώς προέκυψε το πρόβλημα; Μάλλον λόγω της αύξησης του πληθυσμού και είναι ιδιαίτερα έντονο σε περιοχές του Πεκίνου ότως η Haidan κοντά στο πανεπιστήμιο Tsinghua. Εκεί οι κάτοικοι δεν έχουν τρεχούμενο νερό για περισσότερο από ένα μήνα.

Πώς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα; Κάνουν... γεωτρήσεις και σκάβουν πηγάδια στην καρδιά της πόλης. «Δεν μπορούν να περιμένουν ότι θα πηγαίνουμε στην τουαλέτα και θα κάνουμε μπάνιο χρησιμοποιώντας εμφιαλωμένο νερό», λέει ο An Yao.

Η κυβέρνηση απειλεί τους... ανασκαφείς ότι οποιοδήποτε παράνομο και αυτοσχέδιο πηγάδι θα κλείνει και θα τιμωρούνται οι υπεύθυνοι, αλλά φαίνεται ότι οι Κινέζοι έχουν πει το νερό νεράκι.

Κλείσιμο
Οι κάτοικοι ισχυρίζονται πως αναγκάζονται να ανοίξουν πηγάδια στην περιοχή Haidan, κοντά στο πανεπιστήμιο Tsinghua καθώς οι οικογένειες τους έχουν μείνει χωρίς νερό. Και ο λόγος; Έχουν εδώ και μήνες κάνει αιτήσεις στις αρχές για περισσότερο νερό και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για αυτούς.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης δηλώνουν ότι θα τσιμεντώνουν όποια πηγάδια βρίσκουν.

Ο Δήμος Πεκίνου ισχυρίζεται ότι καταστρέφεται η οδοποιία και πως οι δρόμοι γεμίζουν λάσπη, ενώ εξηγεί πως η λειψυδρία οφείλεται στην αύξηση του πληθυσμού.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες:





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης