Για τον εξοπλισμό των Κούρδων μαχητών συζητά ο Γερμανός ΥΠΕΞ στο Ιράκ

Για τον εξοπλισμό των Κούρδων μαχητών συζητά ο Γερμανός ΥΠΕΞ στο Ιράκ

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Ιράκ στη Βαγδάτη και τον πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν στην Αρμπίλ

Για τον εξοπλισμό των Κούρδων μαχητών συζητά ο Γερμανός ΥΠΕΞ στο Ιράκ
Με τον πρόεδρο του Ιράκ Φουάντ Μασούμ συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ μία ημέρα αφότου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να εξοπλίσουν τους Ιρακινούς Κούρδους που μάχονται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στα βόρεια της χώρας.

«Οι καθημερινές εικόνες από τις δολοφονίες και τις σφαγές στο Ιράκ έχουν προκαλέσει σοκ και φρίκη σε όλον τον κόσμο», είπε ο Σταϊνμάγερ κατά την άφιξή του στην ιρακινή πρωτεύουσα. «Μια τρομοκρατική συμμορία δολοφόνων προσπαθεί να καθυποτάξει τη χώρα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ΙΚ που έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις τόσο στο Ιράκ, όσο και στη γειτονική Συρία.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας θα συζητήσει τις εξελίξεις στη χώρα και θα αναζητήσει τρόπους για την παροχή βοήθειας στους εκτοπισμένους. Πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Χάινταρ αλ Αμπάντι στον οποίο ο πρόεδρος Μασούμ ανέθεσε τον σχηματισμό κυβέρνησης στη θέση του Νούρι αλ Μάλικι. Κατόπιν θα πάει στο Αρμπίλ, την πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, για συνομιλίες με τον πρόεδρο της αυτόνομης περιοχής, Μασούντ Μπαρζανί σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια που θα μπορούσε να παράσχει το Βερολίνο.

Κλείσιμο
Καθώς ο τακτικός ιρακινός στρατός βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης, οι κουρδικές δυνάμεις πιστεύεται ότι αποτελούν την καλύτερη δυνατή ελπίδα για την απόκρουση των επιθέσεων των τζιχαντιστών που έχουν εκδιώξει από τις εστίες τους χιλιάδες χριστιανούς και Γεζίντι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης