Βρετανία: Παραιτήθηκε και άλλο μέλος της κυβέρνησης Κάμερον

Βρετανία: Παραιτήθηκε και άλλο μέλος της κυβέρνησης Κάμερον

Ο Mark Simmonds, υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον, αρμόδιος για θέματα Αφρικής, υπέβαλε χθες με επιστολή του την παραίτησή του. Σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC διευκρινίζει ότι η παραίτηση έγινε για οικογενειακούς λόγους

Βρετανία: Παραιτήθηκε και άλλο μέλος της κυβέρνησης Κάμερον
O Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αφρικής, Mark Simmonds, υπέβαλε χθες την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, εξηγώντας ότι οι λόγοι που παραιτείται είναι οικογενειακοί.

Ο Simmonds, που πρόσφατα είχε προεδρεύσει στις συσκέψεις των Ηνωμένων Εθνών για την συνεχιζόμενη πολιτική κρίση στην Δημοκρατία του Κονγκό, τονίζει στην επιστολή της παραίτησής του, ότι τα χρήματα που λαμβάνει ως επίδομα για να νοικιάζει κατοικία στο Λονδίνο, αφού η εκλογική του περιφέρεια είναι το Lincolnshire, όπου ζει και η οικογένειά του, δεν είναι αρκετά για να μπορεί να έχει ένα μεγαλύτερο σπίτι και να μεταφέρει κοντά του τους δικούς του.

Κλείσιμο
Ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε στο BBC ότι αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στην οικογένεια και σκοπεύει να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα πλέον ως βουλευτής.



Ο Simmonds διευκρίνισε στο BBC ότι η παραίτησή του δεν έχει καμία σχέση με την παραίτηση της συναδέλφου του, υφυπουργού Εξωτερικών, βαρόνης Sayeeda Warsi, η οποία παραιτήθηκε στις 5 Αυγούστου εξαιτίας της πολιτικής Κάμερον για τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι είχε γνωστοποιήσει ήδη την πρόθεσή του να παραιτηθεί στον πρωθυπουργό κατά την διάρκεια του τελευταίου ανασχηματισμού της κυβέρνησης Κάμερον, τον περασμένο μήνα και διευκρίνισε ότι η απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση δεν κρύβει τίποτα «ύποπτο».

Πάντως, ο «σκιώδης» υπουργός Εξωτερικών των Εργατικών, John Spellar, δήλωσε ότι η αναχώρηση ενός ακόμα αξιωματούχου - «κλειδί» από το υπουργείο Εξωτερικών αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση  Κάμερον, η οποία έχει ήδη δεχθεί την δυσάρεστη παραίτηση της βαρόνης Warsi.

Σε απάντηση στην επιστολή παραίτησης του υφυπουργού του, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ο Simmonds ήταν ένας «καλός φίλος» που είχε ακόμα «πολλά να δώσει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης