Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης φτυαρίζει χιόνι στους δρόμους

Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης φτυαρίζει χιόνι στους δρόμους

«Το χιόνι πέφτει πιο γρήγορα από ό,τι μπορούμε να φτυαρίσουμε» είπε

Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης φτυαρίζει χιόνι στους δρόμους
Δίνοντας το καλό παράδειγμα στους συμπολίτες του, ο δήμαρχος της Νέας Yόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, εθεάθη στους χιονισμένους δρόμους της «μητρόπολης του κόσμου» να φτυαρίζει.

Εκεί ήταν ο φακός για να τον απαθανατίσει. Το ύψος του χιονιού στη Νέα Υόρκη αναμένεται να φθάσει σήμερα τα 30 εκατοστά.«Το χιόνι πέφτει πιο γρήγορα από ό,τι μπορούμε να φτυαρίσουμε», δήλωσε μπροστά στις κάμερες ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης που προέρχεται από το κόμμα των Δημοκρατικών.

Κλείσιμο
Η κατάσταση είναι το ίδιο άσχημη και στο Νιου Τζέρσεϊ, με τον κυβερνήτη να έχει κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι αναμένεται σφοδρή χιονόπτωση που θα προκαλέσει προβλήματα στις μετακινήσεις και συνέστησε στους κατοίκους να μη βγαίνουν στους δρόμους, ώστε να μπορούν να κινούνται δίχως προβλήματα οι ομάδες για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Κλειστές έμειναν πολλές δημόσιες υπηρεσίες, δικαστήρια και σχολεία σε Νιου Τζέρσεϊ, Κονέκτικατ, Μέριλαντ, Οχάιο, Πενσιλβάνια, και Δυτική Βιρτζίνια.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο των περιοχών αυτών.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για «εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μετακίνησης».

«Το Κάνσας Σίτι και το ανατολικό Κάνσας θα δουν πολύ χιόνι» δήλωσε ο Γκρεγκ Κάρμπιν, μετεωρολόγος του Κέντρου Πρόβλεψης Καταιγίδων της NWS. "Ο χειμώνας έχει εδραιωθεί. Δε μοιάζει να θέλει να φύγει", πρόσθεσε.

Μόλις το 3% των χειμερινών καταιγίδων που πλήττουν το Κάνσας προκαλούν χιονόπτωση μεγαλύτερη από 15 εκατοστά γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο, το καιρικό αυτό φαινόμενο χαρακτηρίζεται ασυνήθιστο από τους ειδικούς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης