Αναζωπυρώθηκαν τα πύρινα μέτωπα στην Πορτογαλία

Αναζωπυρώθηκαν τα πύρινα μέτωπα στην Πορτογαλία

Απειλούν δεκάδες χωριά - Σε προληπτική εκκένωση των κατοίκων τους προχώρησε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας

Αναζωπυρώθηκαν τα πύρινα μέτωπα στην Πορτογαλία
Αναζωπυρώθηκαν τα πύρινα μέτωπα στην Πορτογαλία
Αναζωπυρώθηκαν οι πυρκαγιές στην Πορτογαλία που έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον δύο πυροσβεστών με τις φλόγες να απειλούν πολλά χωριά, από τα οποία απομακρύνθηκε ο πληθυσμός για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

«Η κατάσταση επιδεινώθηκε. Θα πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τίμημα η φωτιά να φτάσει στα χωριά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας , Μιγκέλ Κρουζ.

Εμπόδιο στο τιτάνιο έργο των πυροσβεστών αποτελούν οι ισχυροί άνεμοι που ξεπέρασαν τα 50 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά μαίνεται σε πευκοδάσος στην οροσειρά Καραμούλου, στην κεντρική Πορτογαλία.

Κλείσιμο
Συνολικά 425 πυροσβέστες υποστηριζόμενοι από 127 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο γαλλικά πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, που εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα στην Πορτογαλία κατόπιν αιτήματος της Λισαβόνας, αγωνίζονται για την κατάσβεσή της.

Οι αρχές προχώρησαν κατά την διάρκεια της νύχτας στην απομάκρυνση του πληθυσμού από 5 χωριά που βρίσκονται στην ορεινή αυτή περιοχή, δήλωσε ο Κρουζ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι έχουν καεί σπίτια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης