Βίντεο: Τα σκυλιά προτιμούν τη Μπιγιονσέ από τον Μπετόβεν

Βίντεο: Τα σκυλιά προτιμούν τη Μπιγιονσέ από τον Μπετόβεν

Έρευνα της Sony αποδεικνύει ότι οι μελωδίες με υψηλότερο ρυθμό και τέμπο είναι πιο πιθανό να κάνουν τις ουρές των σκυλιών να κουνιούνται, σε σχέση με ήρεμα κλασσικά κονσέρτα

Βίντεο: Τα σκυλιά προτιμούν τη Μπιγιονσέ από τον Μπετόβεν
Η Sony παρουσίασε ένα υψηλής ισχύος, οικιακό ηχοσύστημα ενιαίου σχεδιασμού (GTK-XB7), το οποίο χαρακτηρίζει ως «το ιδανικό για πάρτι». Και το χρησιμοποίησε στη δημιουργία μίας πρωτότυπης αναφοράς για τις μουσικές προτιμήσεις των κατοικίδιων σκύλων, η οποία αποδεικνύει ότι τα σκυλιά προτιμούν μουσικές επιτυχίες με υψηλό ρυθμό, έναντι κλασσικών μελωδιών.

Για να ενισχύσει την έρευνα, η Sony δημιούργησε, επίσης, ένα βίντεο και ένα μουσικό πείραμα, το οποίο επιμελήθηκε η εταιρεία παραγωγής, Unit 9. Στο βίντεο με τίτλο «Party Animals», ο ήχος οπτικοποιείται μέσω των αντιδράσεων των ζώων στο ρυθμό της χορευτικής μουσικής επιτυχίας Animals του Μάρτιν Γκάριξ, με τη βοήθεια του συγκεκριμένου ηχοσυστήματος.

Κλείσιμο
H ιαπωνική εταιρεία διερεύνησε τι θα προτιμούσε να ακούσει ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αν είχε την επιλογή – ήρεμα κλασσικά κονσέρτα ή μουσικές επιτυχίες των charts με υψηλό ρυθμό και τέμπο; Η μελέτη έγινε σε συνεργασία με την ειδικό σε θέματα αντίληψης ζώων, Δρ. Anna Wilkinson, η οποία είναι μέλος της ένωσης για τη μελέτη της συμπεριφοράς των ζώων (ASAB) και την υποψήφια διδάκτωρα Natalia Albuquerque.



Η μελέτη εντόπισε μια έντονη προτίμηση στις μουσικές επιτυχίες των charts, σε σχέση με γνωστά κλασσικά κονσέρτα, με το 62% των σκύλων να επιλέγουν αυτόματα να ακούσουν μοντέρνα μουσική, ενώ μόνο 38% των σκύλων επέλεξαν την κλασσική μουσική. Όταν τους δόθηκαν 10 επιλογές ανάμεσα στα δύο είδη μουσικής στο στάδιο της προτίμησης, οι σκύλοι επέλεγαν τις μουσικές επιτυχίες των charts πολύ παραπάνω από την κλασσική μουσική: οι σκύλοι ήταν περισσότερο πιθανό να περάσουν περισσότερο χρόνο κοντά στο ηχείο που έπαιζε μοντέρνες μουσικές επιτυχίες με έντονο ρυθμό, παρά στο ηχείο που έπαιζε κλασσική μουσική, αποδεικνύοντας ότι απολάμβαναν περισσότερο τους ρυθμούς με υψηλό τέμπο.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος η μουσική έπαιζε και από τα δύο ηχεία, ένα τραγούδι σε κάθε ηχείο και τα τραγούδια παρουσιάστηκαν σε ζευγάρια, ενώ η τοποθέτηση των ηχείων και η σειρά των τραγουδιών έγινε με τυχαία σειρά, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα αμερόληπτο αποτέλεσμα. Στα ερεθίσματα συμπεριλήφθηκαν πέντε γνωστά κομμάτια κλασσικής μουσικής, από συνθέτες όπως ο Μότσαρτ και ο Μπετόβεν, αλλά και πέντε διάσημοι μοντέρνοι καλλιτέχνες από τον Έλβις Πρίσλεϊ και τον Μάρτιν Γκάριξ έως τον Τζάστιν Μπίμπερ και τη Μπιγιονσέ.

Το βίντεο δείχνει γάτες, σκύλους και κουνέλια σε εκπληκτικά σούπερ slow motion πλάνα (1.000 FPS), καθώς αντιδρούν στη μουσική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης