Οταν ο “ερυθρόλευκος” Λοτζέσκι φορούσε το “13”! (photos)

Οταν ο “ερυθρόλευκος” Λοτζέσκι φορούσε το “13”! (photos)

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού πλέον, Ματ Λοτζέσκι αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό και μάλιστα τα δύο πρώτα φορούσε το Νο13 στις εγχώριες υποχρεώσεις των “ερυθρόλευκων”! Γιατί είχε συμβεί αυτό.

Οταν ο “ερυθρόλευκος” Λοτζέσκι φορούσε το “13”! (photos)


Ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, προερχόμενος απευθείας από το… ΣΕΦ, αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο 32χρονος άσος φορούσε την ερυθρόλευκη φανέλα!

Ενα αξιοσημείωτο όσο και… ιντριγκαδόρικο στοιχείο είναι πως την πρώτη διετία του “Λότζο” στο λιμάνι, φορούσε το νούμερο 13 στην πλάτη, στους αγώνες σε ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο, την ώρα που στην Ευρωλίγκα είχε κανονικά το 24, νούμερο που τον συνόδευσε στην καριέρα του στον Ολυμπιακό.



Ομως, γιατί ο “ερυθρόλευκος” Λοτζέσκι φορούσε το 13; Αιτία ήταν ο κανονισμός της ΕΟΚ, με ντιρεκτίβα της FIBA, που όριζε ότι οι παίκτες των ομάδων στις εγχώριες διοργανώσεις έπρεπε να φορούν νούμερα από το 4 ως το 19 και δεν μπορούσαν να φορέσουν κάποιο άλλο από το 19 κι έπειτα, εφόσον υπήρχε κάποιο νούμερο νωρίτερα που δεν είχε κάτοχο.
Κλείσιμο

Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε πως το “13” θεωρείται γρουσούζικο για τους φίλους του Ολυμπιακού, ειδικά από τη στιγμή που παραπέμπει στην “πράσινη” Θύρα 13…

Ετσι, ο Λοτζέσκι που είχε επιλέξει το Νο24, το φορούσε στην Ευρωλίγκα, αλλά στην Ελλάδα είχε το Νο13, αφού ήταν κενό στον Ολυμπιακό! Ολα αυτά, ως το 2015, όπου ο κανονισμός άλλαξε και πλέον οι αριθμοί… απελευθερώθηκαν.

Δείτε τον Λοτζέσκι με το Νο13 με τη φανέλα του Ολυμπιακού:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης