Ρεάλ-Ατλέτικο 3-0: Με χατ τρικ του Ρονάλντο πάει τελικό! (βίντεο)

Ρεάλ-Ατλέτικο 3-0: Με χατ τρικ του Ρονάλντο πάει τελικό! (βίντεο)

Ο CR7 με χατ τρικ (10’, 73’ 85’) μετέτρεψε τον εμφύλιο της Μαδρίτης σε προσωπική υπόθεση και ουσιαστικά σφράγισε την πρόκριση της Ρεάλ στον τελικό του Κάρντιφ – Ανύπαρκτη η Ατλέτικο κυνηγά ένα τεράστιο θαύμα στον επαναληπτικό της επόμενης Τετάρτης


Ρεάλ-Ατλέτικο 3-0: Με χατ τρικ του Ρονάλντο πάει τελικό! (βίντεο)
«Ελπίζω ο διαιτητής να περάσει απαρατήρητος…», δήλωνε την παραμονή του πρώτου ημιτελικού Ρεάλ-Ατλέτικο ο Τσόλο Σιμεόνε και δικαιώθηκε καθώς ο Άγγλος ρέφερι Άτκινσον ελάχιστα απασχόλησε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών που είδαν τον «εμφύλιο» της Μαδρίτης.

Αυτό που δεν υπολόγιζε όμως ο Αργεντίνος τεχνικός ήταν ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα θα περνούσαν απαρατήρητοι και οι παίκτες του. και την ίδια ώρα θα έλαμπε το άστρο του Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος μετά τα πέντε γκολ που έβαλε σε δύο αγώνες στην Μπάγερν (στους "8") πρόσθεσε άλλα τρία σήμερα.

Κλείσιμο
Με εξαίρεση δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο Νάβας στην πρώτη αντέδρασε εκπληκτικά στο τετ α τετ με τον Γκαμεϊρό και στη δεύτερη ο Γοδίν πλάσαρε σαν… αμυντικός (που είναι) οι «ροχιμπλάνκος» υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα της Ρεάλ και έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τρεις φορές βρέθηκε σε θέσεις βολής και τρεις φορές «εκτέλεσε» τον ανήμπορο να αντιδράσει Όμπλακ.

«Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο σα να μην υπάρχει ρεβάνς, σα να είναι αυτό το παιχνίδι που θα κρίνει την πρόκριση», είχε πει ο Ζιντάν κι αφού οι παίκτες του χρειάστηκαν ένα δεκάλεπτο για να βρουν ρυθμό τον… άκουσαν.

Στην πρώτης τους οργανωμένη επίθεση άνοιξαν το σκορ με τους «ροχιμπλάνκος» (αν και με τα κιτρινόμαυρα που φορούσαν σήμερα περισσότερο με Ντόρτμουντ έμοιαζαν) να αδυνατούν να διώξουν σωστά τη μπάλα. Ο Καρβαχάλ σούταρε, ο Όμπλακ έδιωξε, αλλά ο Κασεμίρο έκανε την σέντρα και στην καρδιά της άμυνας ο Ρονάλντο με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η Ατλέτικο προς στιγμήν έδειξε σφυγμό με τον Κόκε στο 18’ να δίνει μαγική ασίστ στον Γκαμεϊρό, όμως ο Νάβας βγήκε γρήγορα και με το ένα χέρι έκοψε την ντρίμπλα του Γάλλου σώζοντας την Ρεάλ.

Εξίσου μεγάλη ήταν κι η ευκαιρία που έχασε ο Γοδίν στο 32’ από σέντρα πάρε-βάλε του Γκριεζμάν, αλλά ο Ουρουγουανός από τα δύο μέτρα έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από το δοκάρι.

Κι αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή της Ατλέτικο στα υπόλοιπα 65 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) δεν είχε άλλη τελική προς την αντίπαλη εστία. Κρόος, Μόντριτς και Κασεμίρο «κατάπιαν» τους μέσους της Ατλέτικο, Καράσκο και Γκριεζμάν κινήθηκαν σε ρηχά νερά κι όταν ο Σιμεόνε προσπάθεια να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική γραμμή του ο Ζιντάν απάντησε με την είσοδο των Ασένσιο, Βάθκεθ έγινε πολύ πιο απειλητική και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα το αγχωτικό 1-0 μετατράπηκε στο θριαμβευτικό 3-0.

Το 2-0, που ουσιαστικά ‘σκότωσε’ την Ατλέτικο καθώς φαινόταν να βρίσκει κάποιο ρυθμό, ήρθε στο 73’, όταν με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, αυτή έφτασε στον Ρονάλντο κι ο Πορτογάλος όχι απλά κέρδισε την κόντρα από τον Φελίπε Λουίς, αλλά την είδε να στρώνεται ιδανικά στα πόδια του και με έναν κεραυνό με το δεξί εκτέλεσε τον Όμπλακ για το 2-0!

Η Ατλέτικο πέταξε λευκή πετσέτα, η Ρεάλ σε κάθε κλέψιμο που έκανε έδειχνε ικανή για ένα τρίτο γκολ κι αυτό ήρθε στο 85’ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Βάθκεθ, ο οποίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Ρονάλντο κι ο Πορτογάλος σαν σε προπόνηση πέτυχε το 3-0…

Κι αν δεν συμβούν πράγματα και θάματα στον επαναληπτικό της επόμενης Τετάρτης, η Ρεάλ θα διεκδικήσει στα τέλη του μήνα το 12ο τίτλο της (αλλά και το να γίνει η πρώτη ομάδα μετά την Μίλαν που θα το πάρει δύο σερί χρονιές) επιβεβαιώνοντας την παράδοση που την θέλει να μην χάνει ποτέ από την Ατλέτικο στην Ευρώπη…

Κι αν όλοι πίστευαν ότι αυτές οι δύο αναμετρήσεις θα εξελίσσονταν ως δύο σκληρές παρτίδες σκάκι, η αλήθεια είναι ότι η σημερινή εικόνα της Ατλέτικο ήταν απογοητευτική σε τέτοιο σημείο που ούτε κι ο πιο αισιόδοξος οπαδός της δεν πιστεύει πως μπορεί να γίνει η ανατροπή στον επαναληπτικό.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ (46' Νάτσο), Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ισκο (67' Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Λούκας Βάθκεθ)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοδίν, Λούκας, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ (57' Γκαϊτάν), Καράσκο (68' Κορέα), Γκριεζμάν, Γκαμεϊρό (57' Τόρες).





Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

90'+3': Τέλος του αγώνα
90': Κόρνερ για την Ρεάλ.. Η Ατλέτικο εδώ και ώρα δεν υπάρχει στο γήπεδο.

87': Κοντρόλ του Μόντρις και μονοκόμματο σουτ η μπάλα δίπλα από το δοκάρι της Ατλέτικο!

85' ΓΚΟΛ: Φοβερή προσπάθεια του Βάθκεθ, ασίστ στον Ρονάλντο και... 3-0!

81': Φοβερή ενέργεια από τον Ασένσιο που αδειάζει δύο αμυντικούς και σεντράρει με τον Λούκας Βάθκεθ να πλασάρει άστοχα

79': Η Ατλέτικο δείχνει να τα έχει εντελώς χαμένα και δεν μπορεί να απειλήσει καθόλου την Ρεάλ που αντιθέτως δείχνει ότι μπορεί να πετύχει και τρίτο γκολ

73' ΓΚΟΛ: Οι παίκτες της Ρεάλ αλλάζουν ωραία τη μπάλα, ο Ρονάλντο κερδίζει την κόντρα από τον Φελίπε Λουίς και με έναν πραγματικό κεραυνό εκτελεί τον Όμπλακ για το 2-0!

71': Αρχίζει και γίνεται πολύ σκληρό το παιχνίδι κι αν συνεχίσουν έτσι οι δύο ομάδες δεν θα αργήσει να έρθει και κάποια κόκκινη.

68': Ασένσιο αντί Ίσκο στην Ρεάλ, Κορέα αντί Καράσκο στην Ατλέτικο

65': Έχει πέσει αρκετά ο ρυθμός στο β' ημίχρονο με την Ρεάλ να δίνει χώρο στην Ατλέτικο και να προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

60': Πρώτη καλή σέντρα για την Ατλέτικο από τα πόδια του Γκριεζμάν, αλλά δεν υπάρχει κανείς συμπαίκτης του στην περιοχή!

54': Ευκαιρία για την Ατλέτικο να απειλήσει, αλλά και πάλι ο Καράσκο δεν μπορεί να βγάλει την σέντρα

53': Κίτρινη και στον Σαούλ

49': Κίτρινη κάρτα στον Ίσκο για σκληρό φάουλ στον Λούκας!

46' Έναρξη του β' ημιχρόνου

Ο Νάτσο θα πάρει τη θέση του Καρβαχάλ

45'+2': Λήξη του πρώτου ημιχρόνου με την Ρεάλ να προηγείται δίκαια με 1-0!

45'+1': Ο Καρβαχάλ πέφτει στο χορτάρι και δείχνει να έχει πρόβλημα. Πλήγμα για την Ρεάλ αν τελικά χρειαστεί να αποχωρήσει. 

45': Κόρνερ για την Ρεάλ ο Ράμος κάνει 2-3 φάουλ ρίχνοντας σαν παίκτης του ράγκμπι αντιπάλους, αλλά ο Άγγλος διαιτητής δεν δίνει τίποτα και ο Μόντριτς σουτάρει άστοχα.

41': Διακοπή καθώς ο Κασεμίρο είναι αιμόφυρτος στο χορτάρι μετά την σύγκρουση που είχε με τον Σέρχιο Ράμος.

40': Στραβοκλωτσιά του Ρονάλντο στην προσπάθεια να απομακρύνει και... νέο κόρνερ!

39': Ο Βαράν παραχωρεί κόρνερ για την Ατλέτικο

Η Ρεάλ με υπομονή προσπαθεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα, ενώ η Ατλέτικο φαίνεται να έχει βρει τρόπους για να μην κινδυνεύει.

35': Ο Γκριεζμάν κλέβει από τον Κασεμίρο, αλλά ο Ράμος κόβει την πάσα του Γκαμεϊρό γλιτώνοντας την Ρεάλ!

32': Το εκτελεί ο Γκριεζμάν με καταπληκτική σέντρα κι ο Γοδίν από τα 2 μέτρα αστοχεί σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ.



31': Φάουλ για την Ατλέτικο στον άξονα, περίπου 10 μέτρα έξω από την περιοχή της Ρεάλ.

29': Ο Ρονάλντο "χόρεψε" τον Λούκας κι έβγαλε τη σέντρα με τον Μπενζεμά να κάνει το γυριστό βολ πλανέ στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Όμπλακ που απλά... παρατηρούσε!

28': Η Ατλέτικο έχει κερδίσει κάποια μέτρα στο γήπεδο, αλλά φτάνοντας κοντά στην περιοχή της Ρεάλ οι παίκτες του Σιμεόνε δείχνουν σα να μην ξέρουν τι να κάνουν με τη μπάλα!

24': Ο Όμπλακ διώχνει με γροθιές, η μπάλα φτάνει στον Μόντριτς που κάνει μια προσποίηση και σουτάρει στέλνοντας την δίπλα από το δοκάρι της Ατλέτικο.

22': Φάουλ του Κόκε ο Βαράν παραχωρεί το κόρνερ για την Ατλέτικο. Κακή εκτέλεση διώχνει ο Μπενζεμά

20': Αδύναμο πλασέ του Μπενζεμά εύκολη δουλειά για τον Όμπλακ.

18': Μαγική ασίστ του Κόκε στον Γκαμεϊρό, εκπληκτική αντίδραση του Κέιλορ Νάβας, ο οποίος με διπλή επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του!

17': Ο Σλοβένος πορτιέρο μπλοκάρει σταθερά το σουτ του Ίσκο

16': Τεράστια επέμβαση του Όμπλακ σε κεφαλιά του Βαράν από εκτέλεση κόρνερ.

15': Η Ατλέτικο προσπαθεί να συνέλθει μετά το γκολ στην πρώτη ουσιαστικά φάση που δημιούργησε η Ρεάλ, ωστόσο οι γηπεδούχοι έχουν πάρει τα ηνία του αγώνα για τα καλά.

10' ΓΚΟΛ: Φάση διαρκείας στα καρέ της Ατλέτικο οι αμυντικοί δεν μπορούν να διώξουν, ο Κασεμίρο κάνει την σέντρα κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ανοίγει το σκορ για την Ρεάλ!

9': Ο Γκαμεϊρό σε ρόλο μπακ (!) προλαβαίνει τον Ρονάλντο και παραχωρεί το κόρνερ!

7': Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Ρεάλ με πρωταγωνιστή τον Καρβαχάλ να κάνει το πλασέ, να διώχνει ο Όμπλακ κι ο Μπενζεμά να αιφνιδιάζεται με τους αμυντικούς να παραχωρούν το κόρνερ!

6': Ωραία εναλλαγή της μπάλας από τους παίκτες της Ατλέτικο με τον Ράμος να κόβει την τελευταία στιγμή τον Γκριεζμάν.

4': Πρώτη τελική για την Ρεάλ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να στέλνει τη μπάλα στον... εξώστη του Μπερναμπέου.

3': Προσπάθεια της Ατλέτικο να επιτεθεί από το αριστερά, εντελώς άστοχη η σέντρα του Καράσκο

1': Έναρξη του αγώνα

Οι οπαδοί της Ρεάλ έχουν δημιουργήσει ένα κορεό στο οποίο αναγράφονται οι τελικοί της Λισαβόνας και του Μιλάνου, στους οποίους νίκησαν την Ατλέτικο, για να πικάρουν τους οπαδούς των φιλοξενούμενων.

Οι παίκτες των δύο ομάδων κάνουν την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο

Καταπληκτική ατμόσφαιρα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με τους οπαδούς της Ρεάλ να επιφυλάσσουν αποθεωτική υποδοχή στην αποστολή της ομάδας.



Οι συνθέσεις
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Ίσκο, Μόντριτς, Κρόος, Μπενζεμά, Ρονάλντο 
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Λούκας, Γκάμπι, Σαούλ, Κόκε, Καράσκο, Γκαμεϊρό, Γκριεζμάν







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης