«Έχουμε μπροστά μας ένα… πτώμα» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού για το ελληνικό ποδόσφαιρο

«Έχουμε μπροστά μας ένα… πτώμα» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού για το ελληνικό ποδόσφαιρο

«Αν υπάρχει παράγκα δεν αλλάζουμε κλειδαριά και κλειδοκράτορα... Πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα» τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης και πρόσθεσε: «Αν γίνουν λίγο πιο αυστηρές οι ποινές τότε τα γήπεδα θα γίνουν εκκλησίες» - -«Μετά τη θητεία μου στο υπουργείο αυτό θα μπορώ να παρακολουθώ μόνο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο» είπε αστειευόμενος ο υφυπουργός Αθλητισμού

«Έχουμε μπροστά μας ένα… πτώμα» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Το βράδυ της Πέμπτης ανέλαβε την ευθύνη της ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά σήμερα το μεσημέρι ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είχε την ευκαιρία για μια πιο… χαλαρή συζήτηση με διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Το «χαλαρή κουβέντα» βέβαια ίσχυε μόνο για το πρώτο κομμάτι της συνάντησης καθώς η αλήθεια είναι πως ο κ. Βασιλειάδης ήταν χειμαρρώδης στο λόγος του και ιδιαίτερα γλαφυρός στην περιγραφή της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ ξεκαθάρισε ότι φιλοδοξία είναι άμεσα το Υφυπουργείο να λειτουργεί ως η πολιτική αρχή όλου του ελληνικού αθλητισμού και όχι μόνο του ποδοσφαίρου.

Κλείσιμο
«Αν υπάρχει παράγκα δεν αλλάζουμε κλειδαριά και κλειδοκράτορα. Δεν είναι αυτό το θέμα γιατί πάντα ένας θα είναι ο κλειδοκράτορας. Πρέπει να αλλάξουμε όλη αυτή την εικόνα αυτή, αλλά και τη νοοτροπία. Και κλειδούχος να μην υπάρχει θα υπάρχουν εξαρτημένοι σε μικρότερες κατηγορίες. Πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα αυτή. Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή και δύει από την δύση» είπε ο κ. Βασιλειάδης αναφερόμενος στα του ποδοσφαίρου και συμπλήρωσε με νόημα: «Έχουμε μπροστά μας ένα πτώμα».

Από κει και πέρα ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι επισημάνσεις που έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού για ζητήματα του αθλητισμού που αφορούν όμως και άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

-Η κατάσταση μυρίζει… άσχημα. Για μπάλα μιλάμε!»

«Αν γίνουν λίγο πιο αυστηρές οι ποινές τότε τα γήπεδα θα γίνουν εκκλησίες»

-«Υπάρχει μητροπολιτική βία που βγαίνει μέσα από τις ομάδες. Στη Νέα Υόρκη για παράδειγμα βγαίνει μέσα από τις συμμορίες»

-«Να δούμε τι θα κάνει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη για τα υπόλοιπα ζητήματα. Ότι δεν λειτουργεί σωστά η Δικαιοσύνη δεν είναι θέμα του ποδοσφαίρου». 

-«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επίσης δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου».

-«Για τα οικονομικά και αθλητικά εγκλήματα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν ειδικά ποινικά δικαστήρια. Με πιο γρήγορες διαδικασίες, με περισσότερους εισαγγελείς».

-«Θέλω το υπουργείο να ξαναγίνει Αθλητισμού και όχι ποδοσφαίρου. Να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα. Είμαι πέντε μέρες στο υπουργείο και τις τρεις τις έχω περάσει μαζί με τον κ. Κουτσοκούμνη»

-«Μετά τη θητεία μου στο υπουργείο αυτό θα μπορώ να παρακολουθώ μόνο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (γέλια)»

-«Πρόθεση μου είναι να ενισχύσουμε τα προγράμματα για τον μαζικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

-«Ο πρωθυπουργός με ρώτησε, πριν αναλάβω το υφυπουργείο Αθλητισμού, αν έχω πρόβλημα γιατί ξέρει ότι είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου και φίλαθλος».

-«Θα κάνουμε μια προσπάθεια. Αν κερδίσουμε ή όχι είναι ανεξάρτητο από τις προσπάθειες μας».

-«Ως υφυπουργός θα αποφεύγω τις πολλές παρεμβάσεις και την υπερέκθεση χωρίς νόημα».

Τέλος ο κ. Βασιλειάδης προανήγγειλε αλλαγές στο νέο αθλητικό νόμο που εδώ και δύο εβδομάδες έχει τεθεί σε διαβούλευση καθώς όπως είπε: «Θα δω από την αρχή τον αθλητικό νόμο γιατί θέλω να κάνω κάποιες προσθήκες», ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας: «Ο αθλητικός νόμος έχει ισχύ για μέσα στους αθλητικούς χώρους και γύρω από αυτούς. Τα άλλα είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης