Μήτρογλου εναντίον Μπάγερν και ισπανικός εμφύλιος στο Τσάμπιονς Λιγκ

Μήτρογλου εναντίον Μπάγερν και ισπανικός εμφύλιος στο Τσάμπιονς Λιγκ

Δύο εκ των φαβορί του θεσμού αγωνίζονται απόψε για τα προημιτελικά του θεσμού - Η Μπάγερν υποδέχεται την Μπενφίκα και η Μπαρτσελόνα την Ατλέτικο Μαδρίτης

Μήτρογλου εναντίον Μπάγερν και ισπανικός εμφύλιος στο Τσάμπιονς Λιγκ
Στη φάση των «8» έχει φτάσει αισίως το Τσάμπιονς Λιγκ και απόψε την αυλαία ανοίγουν δύο εκ των φαβορί του θεσμού, η Μπάγερν Μονάχου και η Μπαρτσελόνα.

Οι μεν Βαυαροί υποδέχονται στην Allianz Arena την Μπενφίκα των Σάμαρη και Μήτρογλου (21.45, OTE SPORT 1HD), οι δε Καταλανοί καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της δυσκολοκατάβλητης Ατλέτικο Μαδρίτης για να βρεθούν στα ημιτελικά (21.45, ΟΤΕ SPORT 2HD).

Κλείσιμο
Η Μπάγερν φάνηκε συνεπής για ακόμη μια χρονιά, με την κληρωτίδα να της χαμογέλα, αφού πέτυχε μια από τις δύο φαινομενικά πιο βατές ομάδες που έχουν απομείνει (η άλλη είναι η Βόλφσμπουργκ). Στην πρόσφατη της φόρμα, μπορεί να μην εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της, όμως παραμένει ουσιαστική, όντας αποτελεσματική. Τελευταίο της «θύμα» η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με 1-0 για το πρωτάθλημα, όμως σήμερα θα χρειαστεί να είναι ακόμη πιο σοβαρή. Στα των απουσιών λείπουν και πάλι οι δύο αμυντικοί Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ.

Από την άλλη πλευρά, οι δύο Έλληνες εκπρόσωποι μας Μήτρογλου και Σάμαρης στην Μπενφίκα είχαν κέφια πριν λίγες ημέρες και οδήγησαν την ομάδα τους σε μια μεγάλη νίκη επί της Μπράγκα, όπως αποτυπώνει και το τελικό 5-0. Έτσι, με την μάχη του τίτλου να παραμένει μεγάλη, οι «αετοί» έχουν καταφέρει να βρεθούν στους «8» καλύτερους του θεσμού και αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία. Σε αυτόν τον γύρο όμως, ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα, καθώς βρίσκουν μπροστά τους ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, που δεν είναι άλλο από την Μπάγερν. Σίγουρα εκτός θα βρίσκονται ο έμπειρος γκολκίπερ Ζούλιο Σέζαρ και οι αμυντικοί Λουιζάο, Λόπεζ.


Γκουαρδιόλα: «Την καλύτερη άμυνα η Μπενφίκα»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τόνισε ότι η άμυνα της Μπενφίκα είναι η καλύτερη στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. «Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από την Μπενφίκα. Έχω μεγάλο σεβασμό. Είναι σε καλή κατάσταση και θα είναι δύσκολο να φτάσουμε στα ημιτελικά. Η Μπενφίκα αμύνεται πολύ επιθετικά. Οι τέσσερις της άμυνας είναι ίσως οι καλύτεροι στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Αφήνουν σπάνια τον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες και έχουν δεχθεί μόλις 14 γκολ», τόνισε ο Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη τύπου.


Βιτόρια: «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, όμως δεν θα κάνουμε πίσω»

Ενόψει του αποψινού αγώνα ο προπονητής των «Αετών», Ρούι Βιτόρια, τόνισε πως η ομάδα του θα παλέψει για τη νίκη, παρά τη δεδομένη ανωτερότητα του αντιπάλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την αναμέτρηση: «Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις έναν δυνατότερο αντίπαλο είναι να αναγνωρίσεις την ανωτερότητά του και να είσαι προετοιμασμένος για ένα δύσκολο ματς. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να γνωρίζεις πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες στις οποίες πρέπει να ανταποκριθείς και να είσαι έτοιμος γι' αυτές. Γνωρίζουμε πως η αντίπαλη ομάδα είναι μία από τις διεκδικήτριες του Champions League, όμως παρ' όλα αυτά δεν θα κάνουμε πίσω».

Για το γεγονός πως η Μπενφίκα δεν έχει ποτέ προκριθεί από τα προημιτελικά από την ημέρα σύστασης του Champions League: «Γνωρίζουμε πω η πορεία μας μέχρι εδώ δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στην ιστορία του συλλόγου. Κάθε ομάδα που φτάνει ως εδώ έχει βλέψεις να κατακτήσει την διοργάνωση. Θέλουμε να κερδίσουμε τη Μπάγερν, παρότι γνωρίζουμε πόσο δυνατή ομάδα είναι, όμως είμαι επίσης υπερήφανος που η ομάδα μου κατάφερε να φτάσει τόσο μακριά στη διοργάνωση. Υπάρχουν πολύ πιο δυνατές ομάδες από εμάς, τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά, όμως σε αυτό το στάδιο πρέπει να μελετάς τον αντίπαλο, να προετοιμάζεσαι και να έχει ως στόχο μόνο τη νίκη».


Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο 

Πεσμένη και αποπροσανατολισμένη παρουσιάζονται τον τελευταίο καιρό οι Μπλαουγκράνα με τα πρόσφατα αποτελέσματά τους να αποδεικνύουν το γεγονός αυτό. Την περασμένη αγωνιστική η Μπαρτσελόνα για το Classico ηττήθηκε μέσα στο Camp Nou από την «μισητή» Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 1-2, παίζοντας μέτριο ποδόσφαιρο που σε καμία περίπτωση δε θύμιζε το γνωστό σύνολο που θαυμάζει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Σήμερα οι Καταλανοί δίνουν ένα ματς για διαφορετικό θεσμό και θα πρέπει να βελτιωθούν αγωνιστικά καθώς δεν έχουν κάποιο αβαντάζ για το Champions League. Η Μπαρτσελόνα σήμερα υποδέχεται την επίσης μισητή Ατλέτικο Μαδρίτης για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με στόχο τη νίκη, ώστε στον επαναληπτικό να μην είναι η ίδια που θα αγχωθεί για το αποτέλεσμα. Στις τελευταίες 20 αναμετρήσεις που έδωσαν οι Μπλαουγκράνα για το Champions League στην έδρα τους μέτρησαν 16 νίκες 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα, η οποία προήλθε από την Μπάγερν Μονάχου με σκορ 0-3 στις 1 Μαΐου του 2013.

Σε εξαιρετική φόρμα φαίνεται πως είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, που βρίσκει συνεχώς δίχτυα τις τελευταίες αγωνιστικές. Την προηγούμενη αγωνιστική οι ροχιμπλάνκος κέρδισαν με μεγάλη ευκολία την Ρεάλ Μπέτις με το εμφατικό σκορ 5-1 και παρέμειναν στην 2η θέση και το -6 από την πρωτοπόρο σημερινή της αντίπαλο. Σήμερα το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε ταξιδεύει για την Βαρκελώνη με προορισμό το καυτό Camp Nou, για να πραγματοποιήσει το πρώτο βήμα για τους 8 του Champions League, ενώ στη συνέχεια θα φιλοξενήσει η ίδια την Μπαρτσελόνα στο Καλδερόν. Τα πράγματα στο σημερινό παιχνίδι για την Ατλέτικο Μαδριτης δεν είναι και τόσο εύκολα, καθώς η Μπαρτσελόνα μπορεί να ηττήθηκε κόντρα στην Ρεάλ, αλλά δεύτερο συνεχές αρνητικό αποτέλεσμα στην φωλιά της είναι αρκετά δύσκολο να φέρει. Στις τελευταίες 20 εμφανίσεις των ροχιμπλάνκος σε εκτός έδρας παιχνίδια για το Champions League σημείωσαν 8 νίκες 6 ισοπαλίες και 6 ήττες, με την τελευταία νίκη να έρχεται κόντρα στην Μπενφίκα στις 8 Δεκεμβρίου του 2015 στους ομίλους.

Λουίς Ενρίκε: «Τυφλή εμπιστοσύνη στους παίκτες μου»

Ο κόουτς των «μπλαουγκράνα» στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τους «ροχιμπλάνκος», απόψε το βράδυ στο «Καμπ Νου», άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει ισχυρό κίνητρο για την κατάκτηση τίτλων και τη φετινή σεζόν και δεν αλλάζει κάτι ένα... ανάποδο αποτέλεσμα σε ντέρμπι.

«Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου και δεν χρειάζεται να τους πω τίποτα. Ξέρω ότι θέλουν κι εκείνοι όσο κι εγώ να πάρουμε πολλούς τίτλους. Αναλαμβάνω την ευθύνη σε κάθε ήττα και κάθε στραβό αποτέλεσμα που πονάει. Μπορεί να βρέξει ή να χιονίσει την Τρίτη, όμως είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο να μας στηρίξει για να τα καταφέρουμε. Η Ατλέτικο είναι ομάδα που ξέρει ν' αμύνεται και θα μας δυσκολέψει και στα δύο ματς που έχουμε να παίξουμε μαζί».

Από την πλευρά του, ο Ζεράρ Πικέ που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, είπε:

«Θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε μέχρι τον τελικό. Κανείς δεν είναι όσο πεισμωμένοι και αποφασισμένοι είμαστε εμείς... Θα πρέπει να έχουμε την κατοχή της μπάλας και να τους πιέσουμε ασφυκτικά. Με τη βοήθεια και του κόσμου μας θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Μπορεί να βρέξει λίγο, αλλά ας βραχούμε όλοι μαζί για να βγει κάτι θετικό από αυτό. Δεν φοβόμαστε, ξέρουμε τη δύναμη της έδρας μας και θέλουμε το αβαντάζ πρόκρισης».


Σιμεόνε: «Νίκη στο Καμπ Νου»

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν ξεκάθαρος για το τι θέλει το βράδυ: «Ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον, όμως όλοι οι αγώνες κόντρα στη Μπαρτσελόνα είναι διαφορετικοί και θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν νομίζω πως θα υπάρξουν αρκετές εκπλήξεις από τις ομάδες», σχολίασε αρχικά ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ενώ όταν ρωτήθηκε για το ιδανικό αποτέλεσμα στον αυριανό πρώτο προημιτελικό ήταν ξεκάθαρος «Νίκη».

Ο Αργεντίνος τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του είναι έτοιμη, προσθέτοντας πως θέλει να βλέπει τον ενθουσιασμό στα μάτια των φιλάθλων «Είμαστε έτοιμοι να "πολεμήσουμε" τη Μπάρτσα. Μετά το τέλος με τη Μπέτις είδα τον ενθουσιασμό στους φιλάθλους της Ατλέτικο. Ειναι σημαντικό να τους προσφέρεις χαρές». 

Η καλύτερη επίθεση υποδέχεται την καλύτερη άμυνα, ωστόσο αυτό έχει ελάχιστη σημασία για τον Σιμεόνε: «Είναι απλά ένα ματς  Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης