Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ποιες είναι οι 5 επικρατέστερες διοργανώτριες πόλεις;

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ποιες είναι οι 5 επικρατέστερες διοργανώτριες πόλεις;

Λος Άντζελες, Παρίσι, Αμβούργο, Ρώμη και Βουδαπέστη, είναι οι επικρατέστερες πόλεις για να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ποιες είναι οι 5 επικρατέστερες διοργανώτριες πόλεις;
Ανακοινώθηκαν οι τελικές πέντε πόλεις, από τις οποίες μία θα αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2024. Παρίσι, Λος Άντζελες, Αμβούργο, Ρώμη και Βουδαπέστη αποτελούν την πεντάδα που ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Αν τελικά επιλεχθεί η Βουδαπέστη, θα είναι η πρώτη φορά που θα κληθεί να διοργανώσει τον ιστορικό θεσμό των Αγώνων, ενώ θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα πραγματοποιηθούν σε πόλη της Ανατολικής Ευρώπης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980, που έλαβαν χώρα στη Μόσχα.

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά, το Λος Άντζελες ελπίζει να τιμηθεί με μια τρίτη ευκαιρία φιλοξενίας των Αγώνων μετά το 1932 και το 1984. Αν, τελικά, επιλεχθεί η πόλη της Καλιφόρνια, οι ΗΠΑ θα υποδεχθούν ξανά το τουρνουά στη χώρα για πρώτη φορά από το 1996, όταν η Ατλάντα τιμήθηκε με τα δικαιώματα φιλοξενίας.



Η ΔΟΕ θα εκλέξει τον νικητή στο Περού το 2017, με την προϋπόθεση οι πέντε τελικοί υποψήφιοι να έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση περί φιλοξενίας των Αγώνων. Όσον αφορά το Αμβούργο, πάντως, εξακολουθεί να υπάρχει αμφιβολία για τις προθέσεις του να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένα σχετικό δημοψήφισμα τον Νοέμβριο, σχετικά με το αν η γερμανική πόλη θέλει πραγματικά να φιλοξενήσει τους Αγώνες.

Το Παρίσι, ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει πως επιθυμεί να είναι η διοργανώτρια πόλη, για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από τη διοργάνωση των Αγώνων του 1924.

Ωστόσο, αν τελικά το Αμβούργο καταθέσει τη σχετική αίτηση, θα αποτελέσει το φαβορί, καθώς η γερμανική πόλη έχει ήδη εκφράσει την ενδιαφέρουσα ιδέα να τελεστούν οι Αγώνες σε τοποθεσίες κοντινές μεταξύ τους, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να βρίσκονται σε κοινό χώρο.

Οι επόμενοι δύο Ολυμπιακοί Αγώνες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη Βραζιλία και την Ιαπωνία, με το Ρίο ντε Τζανέιρο να δουλεύει πυρετωδώς για να είναι όλα έτοιμα για το 2016, ενώ το Τόκιο θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2020.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης