Βούτσης: Δεν τίθεται ζήτημα δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό

Βούτσης: Δεν τίθεται ζήτημα δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό

Ο κύριος Βούτσης εκτίμησε ότι άμεσα θα υπάρχουν εξελίξεις για το θέμα, ενδεχομένως και πριν το ερχόμενο καλοκαίρι

Βούτσης: Δεν τίθεται ζήτημα δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό
Την πρόθεσή του να αναδειχθεί η Βουλή ως επίκεντρο των διεργασιών αναζήτησης λύσης για την ονομασία της «Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας»  εξέφρασε ο κύριος Νίκος Βούτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα δημοψηφίσματος.

Σε ερώτηση κοινοβουλευτικού συντάκτη για το αν υπάρχει σενάριο διεξαγωγής  δημοψηφίσματος ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε «όχι» για να προσθέσει στην συνέχεια:

Κλείσιμο
«Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που τρίβουν τα χέρια τους, βλέποντας να εμφανίζονται αναχώματα στη FYROM για να μην υπάρξει λύση.  Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να έχει τέτοια αναχώματα».

Ωστόσο, ο Πρόεδρος απέφυγε  να αποσαφηνίσει αν η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία για το «ονοματολογικό» θα δημιουργούσε κατά τον ίδιο «ανάχωμα» για την εξεύρεση λύσης.  

Επίσης, ο κύριος Βούτσης εκτίμησε ότι άμεσα θα υπάρχουν εξελίξεις για το θέμα, ενδεχομένως και πριν το ερχόμενο καλοκαίρι και πρόσθεσε: ««Εργάζονται όλοι αυτοί που θέλουν αλλά και όσοι δεν θέλουν λύση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από αυτή που υπήρχε εδώ και 10 χρόνια, ωστόσο ο συσχετισμός στη γειτονική χώρα έχει αλλάξει προς το καλύτερο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης