Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ - Το τετ α τετ με Μητσοτάκη και το ντιμπέιτ της Κεντροαριστεράς

Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ - Το τετ α τετ με Μητσοτάκη και το ντιμπέιτ της Κεντροαριστεράς

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας θα είναι κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

hollande
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου περνά σήμερα (24/5) το απόγευμα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στα πλαίσια της επίσκεψής του, στην Αθήνα.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα ως προσκεκλημένος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, της ΓΣΕΒΕΕ και του Economist, προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα, το οποίο θα διεξαχθεί αύριο, Σάββατο, στο Grand Hyatt Hotel.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Ολάντ στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τη χαρακτήρισε ως «τιμή για το Επιμελητήριο μας η αποδοχή της πρόσκλησης που αποστείλαμε στον π. πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και η συμμετοχή του στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα που συνδιοργανώνουμε με την ΓΣΕΒΕΕ και τον Economist.

» Ο κ. Ολάντ γνωρίζει άριστα τα ευρωπαϊκά δεδομένα και οι θέσεις του για την οικονομία και την πορεία των ΜμΕ στην Ε.Ε. έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Το Ε.Ε.Α. θα συνεχίσει να εργάζεται για την προστασία και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας καθώς αυτή είναι και η απαίτηση της κοινωνίας», κατέληξε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Μονομαχία Κασσελάκη – Ανδρουλάκη

Κλείσιμο
Την σύντομη, αλλά όχι μοναδική παρουσία του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα, καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η διαδοχική τοποθέτηση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη στο αυριανό Συνέδριο και μετά την ομιλία του κορυφαίου Ευρωσοσιαλιστή ηγέτη, όπου οι δύο επικεφαλής των εγχώριων προοδευτικών κομμάτων θα ξεδιπλώσουν το όραμά τους για την συμβολή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη και όχι μόνο. Μάλιστα, μετά την ομιλία του, ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο.

Ο ρόλος, άλλωστε, του πρώην Γάλλου προέδρου στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή του ακτινοβολία, συνετέλεσε τα μέγιστα, όπως έχουν πανθομολογήσει οι πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου, στηρίζοντας τις ελληνικές θέσεις και στους κόλπους των Ευρωσοσιαλιστών.

Επιστροφή για τον Τσίπρα

Πάντως, ο Φρανσουά Ολάντ φαίνεται να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και μετά τη θητεία του στο Ελιζέ, πτυχές της οποίας αναμένεται να αναβιώσουν στις 17-18 Ιουνίου εκ νέου στην Αθήνα, για τις ανάγκες της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη που διοργανώνει το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με το Ίδρυμα του Βορειομακεδόνα πρώην πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ.



Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός εντοπίστηκε 42χρονος όμηρος της Χαμάς - Τι είχε πει ο γαμπρός του που βρέθηκε προ ημερών στην Αθήνα

«Ο φίλος θέλει Άναβαρ» - «Έκανα κόπια το χάπι»: Οι συνομιλίες που πρόδωσαν τα μέλη της οργάνωσης που διακινούσε αναβολικά


Βίντεο: Τα ντοκουμέντα που οδήγησαν στο ξήλωμα του κυκλώματος των εφοριακών στην Χαλκίδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης