Σε εκδήλωση στη Μακρόνησο μίλησε ο Κουτσούμπας

Σε εκδήλωση στη Μακρόνησο μίλησε ο Κουτσούμπας

Στην έναρξη της ομιλίας του είπε ότι «με μεγάλο σεβασμό και ιδιαίτερη συγκίνηση πατάμε απόψε εδώ τα χώματα και τις πέτρες που βάφτηκαν με το αίμα των μαρτύρων ηρώων του Κόμματός μας, του λαού μας, της δρακογενιάς της Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας»

Σε εκδήλωση στη Μακρόνησο μίλησε ο Κουτσούμπας
«Το ΚΚΕ δεν βρίσκεται σήμερα εδώ σε αυτή την εκδήλωση στην Μακρόνησο, για να εκφράσει το χθες. Το ΚΚΕ βρίσκεται εδώ, όπως και σε όλους τους άλλους τόπους μαρτυρίου Ελλήνων αγωνιστών, ακριβώς γιατί εκφράζει το σήμερα και το αύριο της σύγχρονης εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων» υπογράμμισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την Τρίτη, σε εκδήλωση των Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Μακρόνησο.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με το σοσιαλδημοκρατικό αριστερό, κεντροαριστερό μανδύα της, συνεχίζει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα για λογαριασμό του κεφαλαίου, να υλοποιεί τις απαιτήσεις του, να εφαρμόζει κατά γράμμα τις αποφάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ».

Κλείσιμο
Στην έναρξη της ομιλίας του είπε ότι «με μεγάλο σεβασμό και ιδιαίτερη συγκίνηση πατάμε απόψε εδώ τα χώματα και τις πέτρες που βάφτηκαν με το αίμα των μαρτύρων ηρώων του Κόμματός μας, του λαού μας, της δρακογενιάς της Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας».

«Η Μακρόνησος, χαρακτηρίστηκε σωστά ″ελληνικό Νταχάου″, αποτέλεσε μαύρη κηλίδα στον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας. Το τεράστιο αυτό στρατόπεδο, έφτασε να συγκεντρώσει μέσα και απ’ έξω από το σύρμα, στην αποκορύφωση της παντοδυναμίας του, κάπου 30.000 πολιτικούς και στρατιωτικούς κρατούμενους» είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε εδώ γιατί δεν θέλουμε να ξεχάσουμε, να πετάξουμε στην λήθη της ιστορίας μια σκοτεινή περίοδο της ιστορίας της χώρας».

Ανέφερε επίσης ότι το ΚΚΕ διεκδικεί να γίνει η Μακρόνησος πραγματικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς με σύγχρονο λιμάνι «ώστε να μπορούν να το επισκέπτονται τα παιδιά, για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης