Το ενδεχόμενο να προσμετρηθούν στο σύνολο των απολύσεων που ζητά η τρόικα από το Δημόσιο, αυτών που πιθανώς να προκύψουν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων, μελετήθηκε στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, συμφωνήθηκε -εφόσον προκύψουν απολύσεις στα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ- να προσμετρηθούν στις απολύσεις που ζητούν οι δανειστές. Επίσης, το κυβερνητικό επιτελείο μελετά να προστεθούν και αυτές των συμβασιούχων υπαλλήλων που παραμένουν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, με την προϋπόθεση να ανάψει το πράσινο φως η Δικαιοσύνη.
Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισαν πως «είναι θέματα που είχαν τεθεί στην τρόικα και θα δοθεί μεγάλη πολιτική μάχη σε όλα τα επίπεδα».
Παράλληλα στο κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης συζητήθηκε και η εκκρεμότητα των 1.349 διοικητικών πανεπιστημιακών για την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος κινητικότητας, ενώ εκτιμάται ότι οι υπάλληλοι που θα βρεθούν εκτός, επειδή είναι πειθαρχικά ελεγχόμενοι, μέχρι τέλος του χρόνου, θα είναι συνολικά 400-500.
Δεύτερο κύμα κινητικότητας
«Μη απογραφή σημαίνει πειθαρχικές συνέπειες», σημείωσαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας, ενώ έγινε μια πρώτη συζήτηση για το δεύτερο κύμα, για το οποίο έχει ζητηθεί από την τρόικα δίμηνη παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, με τους δανειστές να μην έχουν απαντήσει ακόμα.