Χίος: 230 πρόσφυγες και μετανάστες ταξιδεύουν για τον Πειραιά
Ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες, είναι γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και ανάπηροι και θα φιλοξενηθούν σε δομές της Ύπατης Αρμοστείας στην ηπειρωτική Ελλάδα
Συνολικά 230 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως οικογένειες με παιδιά, γυναίκες μόνες, ηλικιωμένοι και ανάπηροι, αναχώρησαν σήμερα στις 10.30 το βράδυ από τη Χίο για τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής.
Όπως έγινε γνωστό, το πρωί στον Πειραιά θα τους περιμένουν λεωφορεία και συνεργάτες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε δομές που διατηρούν στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η σημερινή μετακίνηση έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για απεγκλωβισμό από τα νησιά, όσο το δυνατόν περισσότερων προσφύγων που χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία. Ας σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί στη Χίο και σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής βρίσκονταν 2.704 πρόσφυγες και μετανάστες.
Καθηλωτικές εμπειρίες σε έναν εμβληματικό προορισμό που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά και επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν την ψυχαγωγία και την απόλαυση, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μέλη της κοινότητας του Ploom*.