Κύπρος: Βουλευτής έκανε γαμήλια δεξίωση σε αρχαίο θέατρο!

Κύπρος: Βουλευτής έκανε γαμήλια δεξίωση σε αρχαίο θέατρο!

Αντιδράσεις από την άδεια που δόθηκε στην πρώην βουλευτή Μαρία Κυριακού ώστε να οργανώσει την γαμήλια δεξίωση του γιου της στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου - Η ίδια ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για μια ξενάγηση και συναυλία όπερας για περίπου 200 άτομα 


Κύπρος: Βουλευτής έκανε γαμήλια δεξίωση σε αρχαίο θέατρο!
Μιμητές στην Κύπρο βρήκε το του ζεύγος Πατίτσα – Χρουσαλά, που είχε κάνει γαμήλια δεξίωση στο θωρηκτό «Αβέρωφ».

Ο υιός πρώην βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος της Κύπρου, παντρεύτηκε την καλή του και η δεξίωση δόθηκε στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου.

Κλείσιμο
Το κοκτέιλ πάρτι, όπως γράφει η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου στήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο. Οι προσκεκλημένοι, μάλιστα, έπρεπε να τηρούν συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα (να φορούν λευκά ρούχα). Η γαμήλια δεξίωση, στην οποία είχε προσκληθεί η πολιτική ελίτ της Λευκωσίας και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, ενώ την επομένη ακολούθησε η τέλεση του μυστηρίου του γάμου στην εκκλησία.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων της Κύπρου δεν επιτρέπει την τέλεση γαμήλιων δεξιώσεων εντός αρχαιολογικών χώρων, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση παραχωρήθηκε άδεια, καθώς η όλη εκδήλωση παρουσιάστηκε ως «πολιτιστική». Η τέως βουλευτής Μαρία Κυριακού αξιοποίησε το παραθυράκι που επιτρέπει την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων σε φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες για τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα και με την πρόφαση του κονσέρτου, διοργάνωσε μια υπό κάλυψη ονειρεμένη γαμήλια δεξίωση, που σίγουρα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους δεκάδες προσκεκλημένους του ζεύγους.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Αρχαιοτήτων Γιώργος Φιλοθέου, δήλωσε ότι η τέως βουλευτής απευθύνθηκε στα κεντρικά γραφεία του τμήματος και ζήτησε άδεια χρήσης του χώρου για τη διοργάνωση κονσέρτου κλασικής μουσικής για 500 άτομα, το οποίο θα συνοδευόταν από δεξίωση με ποτό. Όπως διευκρίνισε ο κ. Φιλοθέου, η πρώην βουλευτής ενημέρωσε το Τμήμα Αρχαιοτήτων ότι η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο του γάμου του παιδιού της, ωστόσο παραχώρησε την άδεια καθώς δεν θεωρήθηκε ως γαμήλια δεξίωση. Μετά τις διαστάσεις και τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, το Τμήμα Αρχαιοτήτων δηλώνει ότι θα είναι πιο αυστηρό στην παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων.

Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε, η Μαρία Κυριακού έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν επρόκειτο για δεξίωση αλλά για μια ξενάγηση και μια συναυλία όπερας που δόθηκε στον χώρο, με την άδεια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, για 200 περίπου άτομα, τα πλείστα από τα οποία ήταν επισκέπτες από το εξωτερικό με την ευκαιρία του γάμου. Η πρόσκληση, μάλιστα, δεν ανέφερε οτιδήποτε για τον γάμο (δεν θα μπορούσε άλλωστε), ούτε καν για τους διοργανωτές, και μόνο μια μικρή κάρτα που τη συνόδευε ανέφερε πως οικοδεσπότες ήταν η Μαρία Κυριακού και ο σύζυγός της.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης