Απίστευτο: Μια νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς στο Νοσοκομείο Κέρκυρας!

Απίστευτο: Μια νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς στο Νοσοκομείο Κέρκυρας!

Τραπεζοκόμος έκοψε μέρος από τα τρία δάκτυλα του χεριού της στην προσπάθεια της να προλάβει να εκτελέσει τα καθήκοντά της απέναντι στην υπηρεσία και στους ασθενείς

Απίστευτο: Μια νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς στο Νοσοκομείο Κέρκυρας!
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Οι αποδυναμωμένες από προσωπικό κλινικές και το Τμήμα Επειγόντων παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες προκαλώντας έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους για το πώς το νοσηλευτικό ίδρυμα του ιδιαιτέρως τουριστικού νησιού θα ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της νέας τουριστικής περιόδου.
 
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η υποστελέχωση του προσωπικού προκαλεί πλέον σοβαρές δυσλειτουργίες τόσο στους ίδιους και στην προσπάθειά τους να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας όσο και στη συνολική εικόνα του νοσοκομείου.

Κλείσιμο
Είναι ενδεικτικό, ότι μία νοσηλεύτρια καλείται να ανταποκριθεί στις ανάγκες 40 ασθενών, όπου καλείται να απαντήσει στο διαρκές δίλημμα σε ποιο από τα ταυτόχρονα δύο και τρία βαριά περιστατικά θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα, ώστε να μην κινδυνέψει η ζωή του ασθενή. Ανάλογη βέβαια είναι και η θέση στην οποία βρίσκεται και η μία βοηθός θαλάμου σε κάθε απογευματινή βάρδια, σε αργίες και Σαββατοκύριακα, σε όλο το Νοσοκομείο.
 
Την ίδια ώρα, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, με σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου, προβαίνει σε 8 μετακινήσεις νοσηλευτριών σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας και στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, χωρίς μέχρι σήμερα να τις έχει αντικαταστήσει, ενώ μία ακόμη μετακίνηση νοσηλεύτριας αναμένεται να υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 
Εργατικά ατυχήματα στο προσωπικό
Η εντατικοποίηση της εργασίας συσχετίζεται και με εργατικά ατυχήματα, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι. Τραπεζοκόμος έκοψε μέρος από τα τρία δάκτυλα του χεριού της στην προσπάθεια της να προλάβει να εκτελέσει τα καθήκοντά της απέναντι στην υπηρεσία και στους ασθενείς. «Αναπόφευκτο ατύχημα, όταν οι εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί στην σωματική και ψυχολογική εξάντληση, μέσω της ακραίας εντατικοποίησης της εργασίας τους, χωρίς να λαμβάνουν τα εβδομαδιαία ρεπό ξεκούρασης και τις κανονικές άδειες τους, τα τελευταία 4 έτη» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Προσθέτουν ότι μόλις δύο τραπεζοκόμοι καλούνται να καλύψουν την πρωινή βάρδια και δύο την απογευματινή, σε όλες τις κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου αλλά και του Ψυχιατρικού τμήματος.
 
Συρρικνωμένοι προϋπολογισμοί
 Μείζον θέμα για τη λειτουργία του νοσοκομείου αποτελούν οι συρρικνωμένοι προϋπολογισμοί οι οποίοι δεν επαρκούν στο ελάχιστο για να καλύψουν τις δεδομένες ανάγκες του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρικού τμήματος.

Τα προβλήματα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους,  είναι πολλά και μεγάλα και διαρκώς διογκούμενα, με κυριότερα:

- Τα χρέη του Νοσοκομείου που φτάνουν στο ύψος των 13 εκατομμυρίων, προερχόμενα από τα προηγούμενα έτη.
- Την καθημερινή ανάγκη για προμήθειες, φαρμακευτικό και λοιπό άκρως απαραίτητο υλικό επισκευές, συντηρήσεις κ.ο.κ.
- Τις πιστώσεις για εφημερίες, αργίες, εφημερίας και εξαιρέσιμα
- Τις πιστώσεις για Επικουρικό προσωπικό, κ.α.
- Τις πιστώσεις για ιδιωτικά συνεργεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης