Θεσσαλονίκη: Εδώ και τρεις μέρες βανδαλισμένο το γλυπτό Ζογγολόπουλου

Θεσσαλονίκη: Εδώ και τρεις μέρες βανδαλισμένο το γλυπτό Ζογγολόπουλου

Πεταμένα τα κομμάτια που συνθέτουν το έργο - Κανείς δεν έχει αναλάβει να αποκαταστήσει τις ζημιές

Θεσσαλονίκη: Εδώ και τρεις μέρες βανδαλισμένο το γλυπτό Ζογγολόπουλου
Τεμαχισμένο και με τα κομμάτια του πεταμένα είναι εδώ και τρεις ημέρες το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, χωρίς κανείς να έχει φροντίσει για την επανατοποθέτησή του. Συγκεκριμένα, το έργο «Τρεις κύκλοι» που βρίσκεται στον Κήπο των Γλυπτών, βανδαλίστηκε από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τεμαχιστεί και μάλιστα ένα από τα κομμάτια του να είναι πεταμένο αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο του γλυπτού.

Όπως εξήγησε στο thestival.gr, ο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας, Πρόδρομος Νικηφορίδης, το γλυπτό είναι χρησιδάνειο από το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου προς το Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει την ευθύνη για τη συντήρησή του. Πρόκειται για ένα υδροκίνητο γλυπτό από ανοξείδωτο χάλυβα, τα κομμάτια του οποίου κινδυνεύουν να κλαπούν και να πωληθούν για παλιοσίδερα, μετά το βανδαλισμό.

Κλείσιμο


«Δεν υπάρχει η παραμικρή φροντίδα. Το γλυπτό αυτό δεν λειτούργησε ποτέ και η πισίνα στον περιβάλλοντα χώρο είναι σε απελπιστική κατάσταση. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει μεγάλη ευθύνη και δεν κάνει απολύτως τίποτα», τόνισε ο κ. Νικηφορίδης, προσθέτοντας ότι οι Φίλοι της Νέας Παραλίας έχουν στείλει αρκετά υπομνήματα στον Αντιδήμαρχο Θανάση Παππά, χωρίς να πάρουν κάποια απάντηση. «Αν δεν μπορούν να συντηρήσουν το έργο της Νέας Παραλίας, ας παραιτηθούν από δημοτική αρχή για να αναλάβει κάποιος άλλος», υπογράμμισε ο αρχιτέκτων του έργου.

Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης