«Η Ευρώπη στο Μέλλον, επιστροφή στον Άνθρωπο», η εκδήλωση της Βίκυς Φλέσσα

«Η Ευρώπη στο Μέλλον, επιστροφή στον Άνθρωπο», η εκδήλωση της Βίκυς Φλέσσα

Γιώργος Μπαμπινιώτης, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Σταμάτης Κριμιζής και Μαρία Ευθυμίου μεταξύ των Πανεπιστημιακών που θα συμμετάσχουν τη Δευτέρα στις 18:00 στο Ωδείο Αθηνών

flessa-akra
Εκδήλωση με τίτλο «η Ευρώπη στο μέλλον, επιστροφή στον άνθρωπο» οργανώνει η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, δημοσιογράφος και κλασσική φιλόλογος, Βίκυ Φλέσσα. Σε αυτήν, θα παραβρεθούν ομιλητές από τον χώρο της Παιδείας, του Πολιτισμού, της Πρόνοιας αλλά και του Περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα, 27 Μαΐου, στις 18.00 στο Ωδείο Αθηνών.

Μεταξύ άλλων, οι πανεπιστημιακοί που θα παραβρεθούν θα είναι ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο Σταμάτης Κριμιζής, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, η Μαρία Ευθυμίου. Από τους εκπροσώπους του πολιτισμού θα είναι μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Ροϊλος, ο Βάλτερ Πούχνερ, ο Χρυσόστομος Σταμούλης.

flessaviki
Κλείσιμο

Η επιστημονική ημερίδα, την οποία θα συντονίσει η Βίκυ Φλέσσα θα λάβει χώρα στο Ωδείο Αθηνών, Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος», την Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024, και θα εκκινήσει στις 18.00, με δυνατότητα προσέλευσης από τις 17.30 και ζωντανής μετάδοσης, μέσω livestreaming στο κανάλι, στο YouTube, τής Βίκυς Φλέσσα (https://www.youtube.com/live/MmBl9rVrpUg).

Η επιστημονική ημερίδα παρέχει σημαντικές ευκαιρίες διαλόγου για την Παιδεία, την Πρόνοια και την Ψυχική Υγεία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον. Αποτελεί ένα κορυφαίο σημείο συνάντησης και εμβάθυνσης Ακαδημαϊκών Επιστημόνων, καθώς και άλλων εξεχόντων προσώπων τής επιστήμης και της τέχνης, μεταξύ των οποίων είναι οι Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Σταμάτης Κριμιζής, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Μαρία Ευθυμίου, Θεόδωρος Παπαγγελής, Δημήτριος Γιατρομανωλάκης, Σοφία Καλανταρίδου, Αντώνης Μακρυγιαννάκης, Δημήτριος Καραγιάννης, Ελένη Αγγελοπούλου-Καραγιάννη, Χρήστος Ζερεφός, Ειρήνη Σταματούδη, Παναγιώτης Ροϊλός, Κώστας Βαρώτσος, Γεώργιος Χρούσος, Μητροπολίτης Βελγίου, κ. Αθηναγόρας, Ευγενία Μανωλίδου.

Στην επιστημονική ημερίδα θα τεθούν ζητήματα ανάδειξης των Κλασικών Γραμμάτων, του Ελληνικού Πολιτισμού, συνδιαμόρφωσης και διαφύλαξης ενός Βιώσιμου Περιβάλλοντος, μέριμνας για την Πρώτη και την Τρίτη Ηλικία, πρόνοιας για την Ψυχική Υγεία και ενδυνάμωσής της. Η επιστημονική ημερίδα θα αποτελέσει θεμέλιο οικοδόμησης μιας Ευρώπης συμπεριληπτικής, αλληλέγγυας, ανθρώπινης, οικολογικής και πολιτιστικής.

Οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες, συνομιλώντας με την Βίκυ Φλέσσα, θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν, να αναλύσουν, να τεκμηριώσουν στοιχεία των τεσσάρων θεματικών ενοτήτων (Παιδεία, Πολιτισμός, Πρόνοια και Ψυχική Υγεία, Περιβάλλον) και να καταθέσουν τις προοπτικές για το Μέλλον τής Ευρώπης, για την Επιστροφή της στον Άνθρωπο.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα, με όλες τις ομιλήτριες και όλους τους ομιλητές.

Ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης είναι Καθηγητής Γλωσσολογίας, πρ. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρ. Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Σταμάτης Κριμιζής είναι Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Διευθυντής Διαστημικών Προγραμμάτων της NASA Πανεπιστήμιο John Hopkins ΗΠΑ.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών, Massachusetts Institute of Technology.

Η Μαρία Ευθυμίου είναι Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.



Ειδήσεις σήμερα:

Η δολοφονία της Καρολάιν, ο μακελάρης της Θάσου, η παραγγελιά του Κοεμτζή: Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Μητσοτάκης από Αγρίνιο: Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τις νίκες του 2023


Ο Πετράκος «ξαναχτυπά» για την αφρικανική σκόνη: Εταιρείες που δουλεύουν για το ΝΑΤΟ ψεκάζουν με αεροσκάφη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης