Μεσσηνία: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά - Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης

Μεσσηνία: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά - Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης

Αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν από τη φωτιά υποσχέθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος στους κατοίκους

Μεσσηνία: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά - Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Ζερμπίσια Μεσσηνίας κι έφτασε να απειλήσει οικισμούς και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να περιορίσουν και να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, που κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης κι ελαιώνων στην περιοχή.

Κλείσιμο
Όλη τη νύχτα δεν σταμάτησαν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του στρατού και εθελοντές πολίτες, για να περιορίσουν και να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο που έχει πολύ μεγάλη έκταση. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο βρίσκεται ακόμα μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με 40 οχήματα και 90 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ένα ελικόπτερο συνδράμει από αέρος στην πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Τις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος συνομίλησε με τους κατοίκους, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί, ως οφείλει, στο πλευρό των πληγέντων και θα αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν από τη φωτιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης