Σε ύφεση η πυρκαγιά σε δασική περιοχή στη Ρόδο

Σε ύφεση η πυρκαγιά σε δασική περιοχή στη Ρόδο

Στο σημείο επιχειρούν 5 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα, 5 υδροφόρες, 3 μηχανήματα, 20 οχήματα και 50 πυροσβέστες - Δεν απειλήθηκαν σπίτια



Σε ύφεση η πυρκαγιά σε δασική περιοχή στη Ρόδο
Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Σουλάς του δήμου Καμείρου στη Ρόδο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδιναν επί δύο ώρες μάχη με το πύρινο μέτωπο, το οποίο είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ζητήθηκε η συνδρομή πέντε πυροσβεστικών αεροσκαφών και τριών ελικοπτέρων Σινούκ, για να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού από αέρος.

Κλείσιμο
Άμεση ήταν και η κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβεστικά οχήματα με 50 πυροσβέστες και 13 άτομα πεζόπόρο τμήμα.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ρόδου Αγαπητός Πάλλας που βρίσκεται επί τόπου, χαρακτήρισε την έκταση της πυρκαγιάς ιδιαίτερα επικίνδυνη και διευκρίνισε ότι η φωτιά ξέσπασε σε απόσταση πέντε περίπου μέτρων από τον κεντρικό δρόμο. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς δήλωσε στη “Δημοκρατική” ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν αρχικώς ελέγξει την πυρκαγιά. «Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας η φωτιά ξέφυγε αφού, όπως ενημερώθηκα, από φλεγόμενο ζώο δημιουργήθηκε νέα εστία σε απόσταση 300 μέτρων από την αρχική» τόνισε ο δήμαρχος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης