Καθοριστικοί οι επόμενοι μήνες για ενέργεια και φυσικό αέριο στην Κύπρο

Καθοριστικοί οι επόμενοι μήνες για ενέργεια και φυσικό αέριο στην Κύπρο

Στη μεγάλη εικόνα μπαίνει πλέον και ο κωδικός «πετρέλαιο»

Καθοριστικοί οι επόμενοι μήνες για ενέργεια και φυσικό αέριο στην Κύπρο
Μακρά, σημαντική και καυτή αναμένεται να είναι η ατζέντα για τα θέματα της ενέργειας τους επόμενους μήνες, ενώ στη μεγάλη εικόνα μπαίνει πλέον και ο κωδικός «πετρέλαιο».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος
Κλείσιμο
» δύο γεωτρήσεις αλλά και πολλές επισκέψεις, στα πλαίσια πλέον της ενεργειακής διπλωματίας, βρίσκονται ψηλά στην ημερήσια διάταξη της Λευκωσίας, από τα αποτελέσματα των οποίων πολλά θα κριθούν. 

Οι εξελίξεις στην περιοχή προκαλούν αναταράξεις και η Λευκωσία αναζητεί τρόπους να ενδυναμώσει τη θέση της, προβάλλοντας ως επιλογή τόσο για τις χώρες της περιοχής, αλλά και ευρύτερα. Είναι σαφές πως τα όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή (Ιράκ, Συρία, Τουρκία, Ισραήλ-Παλαιστίνη), καθώς και σε Αίγυπτο και Λιβύη, διαμορφώνουν νέα δεδομένα, ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο δεν αποκλείεται να επιφέρει ανατροπές.

Ο χάρτης της περιοχής αλλάζει συνεχώς και η Κύπρος θεωρείται -παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, Κυπριακό και οικονομία- πυλώνας σταθερότητας. Βασικά εργαλεία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η γεωπολιτική της θέση και οι υδρογονάνθρακες.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης