Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι Ολυμπιονίκες

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι Ολυμπιονίκες

Ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης λέει πως ενδέχεται να υπάρξει πρόβλεψη για την εξαίρεσή τους στο μέλλον

Καλοκαιρία με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι Ολυμπιονίκες
Με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη συναντήθηκαν σήμερα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, έπειτα από την ανακοίνωση ότι διακεκριμένοι αθλητές, ακόμη και οι Ολυμπιονίκες που διορίστηκαν στο Δημόσιο, κινδυνεύουν να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης τους είπε ότι δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για τους αθλητές που εργάζονται στο δημόσιο, ενώ υποσχέθηκε ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλεψη για την εξαίρεσή τους στο μέλλον.


Σημειώνεται ότι οι αθλητές που έχουν διοριστεί στο δημόσιο, λόγω των διακρίσεών τους, όπως προέβλεπε ο νόμος 2725/1999, υπολογίζονται σε περισσότερους από χίλιους.

Στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη τους αθλητές εκπροσώπησαν οι κ.κ. Ταμπάκος, Σιγάλας, Πολύμερος και οι κυρίες Μωραϊτίδου και Κοζομπόλη.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η διαθεσιμότητα αφορά 30 Ολυμπιονίκες αθλητές που εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, από το σύνολο των 900 διακριθέντων αθλητών.

Στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη οι αθλητές ζήτησαν εξαίρεση από την κινητικότητα, όμως συνεργάτες του υπουργού υπογραμμίζουν πως κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει, δεδομένου ότι δεν εξαιρούνται άλλες κατηγορίες, όπως οι γονείς τρίτεκνων οικογενειών, καίτοι έχουν προτεραιότητα.

Η ρύθμιση δεν αφορά τους αθλητές που απασχολούνται στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Εκεί είναι και η πλειοψηφία των Ολυμπιονικών. Συγκεκριμένα, γύρω στους 120 Ολυμπιονίκες έχουν καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ λιγότεροι από 100 είναι όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης