Μικτά πρόσημα στην Ασία – Απογοητεύουν οι κινεζικές εξαγωγές

Μικτά πρόσημα στην Ασία – Απογοητεύουν οι κινεζικές εξαγωγές

Συγκεκριμένα, οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν τον Δεκέμβριο κατά 6,1% σε ετήσια βάση σε όρους δολαρίου, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο 3,1% σε σχέση με έναν χρόνο πριν

Μικτά πρόσημα στην Ασία – Απογοητεύουν οι κινεζικές εξαγωγές
Υποχώρησαν οι κινεζικές μετοχές σήμερα, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις εξαγωγές της χώρας των Δεκέμβριο και τα απογοητευτικά συνολικά μεγέθη για το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας το 2016.

Συγκεκριμένα, οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν τον Δεκέμβριο κατά 6,1% σε ετήσια βάση σε όρους δολαρίου, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο 3,1% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Κλείσιμο
Και τα δυο αυτά νούμερα είναι υποδεέστερα των εκτιμήσεων οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters , που έκαναν λόγο για μείωση των εξαγωγών κατά 3,5% και αύξηση των εισαγωγών κατά 2,4%.

Για το σύνολο του έτους, οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν κατά 7,7% σε ετήσια βάση σε όρους δολαρίου, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 5,5%.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας συρρικνώθηκε στα 40,82 δισ. δολάρια από τα 44,61 δισ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα, έναντι εκτιμήσεων για 48,30 δισ. δολάρια.

Στα ασιατικά ταμπλό η εικόνα για την τελευταία ημέρα της εβδομάδας ήταν μικτή, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα ανωτέρω στοιχεία.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,22% και ο Shenzen Composite κατά 1,26%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 0,51%.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης