WSJ: Cosco και Maersk επικρατέστερες για την αγορά του 51% του ΟΛΠ

WSJ: Cosco και Maersk επικρατέστερες για την αγορά του 51% του ΟΛΠ

«H νέα προσφορά θα σταλεί στους ενδιαφερόμενους (σ.σ.: αγοραστές) στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Τα έσοδα από την ιδιωτικοποίηση θα είναι χαμηλότερα» γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος

WSJ: Cosco και Maersk επικρατέστερες για την αγορά του 51% του ΟΛΠ
Το 51% του ΟΛΠ είναι πρόθυμη να πωλήσει η ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρει ανταπόκριση της «Wall Street Journal» από την Αθήνα.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα, η οποία επικαλείται κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος «η νέα προσφορά θα σταλεί στους ενδιαφερόμενους (σ.σ.: αγοραστές) στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Τα έσοδα από την ιδιωτικοποίηση θα είναι χαμηλότερα».

Κλείσιμο
«Η πώληση του 51% είναι ένας συμβιβασμός που όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να δεχθούν», σπεύδει να προσθέσει ένας ακόμη Έλληνας αξιωματούχος, ο οποίος προβλέπει ότι τα έσοδα από την ιδιωτικοποίηση θα είναι ελαφρώς χαμηλότερα από τα 500 εκατ. ευρώ που αναμένονταν ότι θα έφθαναν εάν πωλούνταν, όμως, το 67,7% του ΟΛΠ.

Η «λίστα» των αγοραστών περιλαμβάνει τους ομίλους Cosco, APM Terminals (ιδιοκτησίας της A.P. Moller-Maersk), Ports America και International Container Terminal, με τους δύο πρώτους να εμφανίζονται ως οι επικρατέστεροι. Η Cosco διαθέτει ένα ακόμη πλεονέκτημα με δεδομένο ότι, ήδη, έχει στην κατοχή της δύο terminals στον ΟΛΠ.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης