Αντιστροφή τάσεων στη Wall Street λόγω πετρελαίου

Αντιστροφή τάσεων στη Wall Street λόγω πετρελαίου

Την ισχυρή άνοδο του Dow ακόμα και κατά 300 μονάδες, ακολούθησε πτώση, με το βλέμμα στραμμένο στις τιμές των εμπορευμάτων και τις ανησυχίες ότι η Γερμανία θα παγώσει τα σχέδια της ΕΚΤ για επιπλέον μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας της Ευρωζώνης

Αντιστροφή τάσεων στη Wall Street λόγω πετρελαίου
Έχασαν όλα τα αρχικά τους κέρδη οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς η συνεχιζόμενη πτώση του πετρελαίου κατορθώνει να επηρεάζει αρνητικά τους επενδυτές και παρά την ανακοίνωση ιδιαίτερα θετικών εταιρικών μεγεθών τριμήνου από αρκετές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο  NYSE.

Την ισχυρή άνοδο του Dow ακόμα και κατά 300 μονάδες, ακολούθησε πτώση, με το βλέμμα στραμμένο στις τιμές των εμπορευμάτων και τις ανησυχίες ότι η Γερμανία θα παγώσει τα σχέδια της ΕΚΤ για επιπλέον μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Κλείσιμο
"Έχουμε φύγει από την περίοδο των ημερών με διακυμάνσεις και έχουμε πάει στις διακυμάνσεις ενδοσυνεδριακά", σημειώνει στο CNBC ο Mark Luschini, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στο Janney Montgomery Scott,.

"Μία σειρά γεγονότων έχει προκαλέσει την συγκεκριμένη αντίδραση με φόντο μία φοβισμένη αγορά, όπου ο δείκτης φόβου βρίσκεται πάνω από το 20%", τονίζει στο CNBC ο Peter Boockvar, επικεφαλής αναλυτής αγορών στο Lindsey Group.

Πτώση 5% σημειώνουν οι τιμές του χαλκού, πράγμα που από μόνο του δείχνει κάτι για την παγκόσμια ανάπτυξη και πως κάτι δεν πάει καλά", προσθέτει ο Boockvar.

Ο Dow υποχώρησε 27 μονάδες ή 0,15% στις 17.614 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,26% στις 2.023 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,08% στις 4.661 μονάδες.
Με δεδομένο ότι ξεκινά η ανακοίνωση εταιρικών μεγεθών δ' τριμήνου οι επενδυτές στρέφουν εκεί την προσοχή τους, όμως, η ελεύθερη πτώση του πετρελαίου ασκεί ισχυρές πιέσεις στους δεικτοβαρείς ενεργειακούς τίτλους, οδηγώντας σε αρνητική στροφή και τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης Φόβου (VIX) σημείωσε άνοδο 3,1% στις 20,20 μονάδες ενώ για κάθε δύο μετοχές που σημείωναν άνοδο, τρεις κατέγραφαν πτώση.  Περίπου 599 εκατ. μετοχές "άλλαξαν χέρια".
Απώλειες 1,2% για το αμερικανικό αργό στα 45,50 δολάρια, ενώ κέρδη 0,4% σημειώνει ο χρυσός στα 1.237,70 δολάρια η ουγκιά.

Τα futures του πετρελαίου σημείωσαν πτώση 0,4% στα 45,89 δολάρια το βαρέλι.
Οι απώλειες του πετρελαίου έστειλαν τους επενδυτές στα ομόλογα.

Kέρδη 1,60 δολαρίων για τον χρυσό ή 0,1% στα 1.234,40

Ισχυρά κέρδη εμφάνισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, στηριζόμενες στις μετοχές ομίλων λιανικών πωλήσεων και παρά τις ισχυρές πιέσεις στους τίτλους ενεργειακών ομίλων.

Η Walt Disney ενισχύθηκε 0,82%, η UnitedHealth Group κατέγραψε άνοδο 0,51%, η Procter & Gamble σημείωσε κέρδη 0,42%, η Visa κέρδισε 0,30%, η International Business έκλεισε υψηλότερα 0,26%.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης