Ξεκίνησε η διαδικασία κατασχέσεων για 5.000 οφειλέτες του ΙΚΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία κατασχέσεων για 5.000 οφειλέτες του ΙΚΑ

Σταδιακά στο «μικροσκόπιο» θα βρεθούν και όσοι χρωστούν κάτω από 30.000 ευρώ

Ξεκίνησε η διαδικασία κατασχέσεων για 5.000 οφειλέτες του ΙΚΑ
Περίπου 5.000 οφειλέτες του ΙΚΑ με χρέη άνω των 30.000 ευρώ που δε ρύθμισαν τις οφειλές τους είναι οι πρώτοι που βρίσκονται  αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο κατασχέσεων. Σε έγγραφο του Ιδρύματος -με τον χαρακτηρισμό εξαιρετικά επείγον- επισημαίνεται πως «μεγάλος αριθμός παραγγελιών κατάσχεσης δεν εκτελέστηκε» και πλέον δίνεται δίμηνη διορία από το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ).
 
Όπως γράφει το «Έθνος» σταδιακά στο «μικροσκόπιο» θα βρεθούν και όσοι χρωστούν μικρότερα ποσά, ωστόσο πρέπει να τονιστεί πως οφειλές έως 5.000 ευρώ δεν μεταφέρονται στο ΚΕΑΟ.
 
Στο έγγραφο του ΚΕΑΟ τονίζεται πως «διαπιστώθηκε ότι πολύ μεγάλος αριθμός των παραγγελιών κατάσχεσης που εκδόθηκαν από 26 Νοεμβρίου 2013 έως 31 Ιανουαρίου 2014 δεν εκτελέστηκε». Πλέον τα περιθώρια στενεύουν, καθώς στο έγγραφο προβλέπεται σαφές χρονοδιάγραμμα.
 
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «εφεξής οι παραγγελίες πρέπει να εκτελούνται εντός διμήνου από την ημερομηνία παραλαβής από τους δικαστικούς επιμελητές, προθεσμία για την τήρηση της οποίας οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ θα ελέγχονται». Μάλιστα σημειώνεται πως θα πρέπει να υπάρξει άμεση εκτέλεση των παραγγελιών κατάσχεσης του διμήνου που αναφέρθηκε (26/11 - 31/01) ως τις 31 Μαρτίου.
 
Κλείσιμο
Με βάση τα στοιχεία του ΙΚΑ στη ρύθμιση «νέα αρχή» μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είχαν υπαχθεί 26.028 επιχειρήσεις. Όσον αφορά στην «πάγια ρύθμιση» οι αιτήσεις έφθασαν τις 16.262.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις διαβάστε στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης