Συναυλία στη Ηρώδειο στη μνήμη του Κύπριου ποιητή Β.Μιχαηλίδη

Συναυλία στη Ηρώδειο στη μνήμη του Κύπριου ποιητή Β.Μιχαηλίδη

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος εξήρε τη σημασία της εκδήλωσης

Συναυλία στη Ηρώδειο στη μνήμη του Κύπριου ποιητή Β.Μιχαηλίδη
Μία μεγάλη και λαμπερή συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του εθνικού ποιητή της Κύπρου Βασίλη Μιχαηλίδη, σε μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, δόθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Παρά τη βροχή που προηγήθηκε, Έλληνες και Κύπριοι κατέκλυσαν το Ηρώδειο για να απολαύσουν τη συναυλία που είχε τον τίτλο «9 Ιουλίου», από το ποίημα «9η Ιουλίου του 1821 εν Λευκωσία Κύπρου» του Μιχαηλίδη, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα της κυπριακής ποίησης και διδάσκεται στα σχολεία της Μεγαλονήσου. Έχει ως κύριο θέμα τον απαγχονισμό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού από τους Τούρκους την 9η Ιουλίου του 1821.

Κλείσιμο
Το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση» με την μαέστρο Αντριάνα Σεργίδου και με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα, του βαρύτονου Κύρου Πατσαλίδη, του Κώστα Χατζηχριστοδούλου και δεκατετραμελή ορχήστρα παρουσίασαν με τρόπο εξαιρετικό τα δώδεκα τραγούδια της συλλογής του Μιχάλη Χριστοδουλίδη «Ες γην εναλίαν Κύπρον».  

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος εξήρε τη σημασία της εκδήλωσης.


«Η συναυλία είναι αφιερωμένη στον εθνικό ποιητή της Κύπρου και απευθύνεται όχι μόνο στους παροικούντες Κυπρίους αλλά και στο ευρύ Ελλαδικό κοινό, γιατί η ποίηση του Βασίλη Μιχαηλίδη είναι η ποίηση της ίδιας της Ρωμιοσύνης και μιλά στις καρδιές όλων» δήλωσε ο κ.Κενεβέζος, που επί ημερών του η Πρεσβεία της Κύπρου αξιοποίησε για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια το Ηρώδειο για μία τόσο σημαντική συναυλία, η οποία παράλληλα «υπενθύμισε» σε όλους, εντός αλλά - κυρίως - εκτός Ελλάδας, την αδελφική σχέση που συνδέει Έλληνες και Κύπριους.
 
Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της ελληνικής και της κυπριακής Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ τον Κύπριο Πρόεδρο κ. Νίκο Αναστασιάδη εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ.Κώστας Καδής.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης