Στο Μουσείο της Ακρόπολης η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας - Το ενδιαφέρον της για τον Παρθενώνα

Στο Μουσείο της Ακρόπολης η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας - Το ενδιαφέρον της για τον Παρθενώνα

Η πριγκίπισσα Κάκο βρίσκεται στη χώρα μας για τον εορτασμό του έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας

mendwni-arthroy
Στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγήθηκε το πρωί της Δευτέρας η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Την επίσημη επίσκεπτη ξενάγησαν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με τον γενικό διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης Νίκο Σταμπολίδη.

mendwni-1
mendwni-7
mendwni-6
mendwni-5
mendwni-4
mendwni-3
mendwni-2


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, θέλοντας να μάθει με λεπτομέρειες, τον τρόπο σμίλευσης των αγαλμάτων. Το ενδιαφέρον της προσείλκυσαν τα χρώματα τα οποία σώζονται στις επιφάνειες των κορών της Ακρόπολης αλλά και οι διαφορές στις κομμώσεις και στα ενδύματα των Καρυατίδων.

Στις 12 το μεσημέρι την Πριγκίπισσα Κάκο θα υποδεχθούν στην Εθνική Πινακοθήκη η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου για τον εορτασμό του έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακήρυξη του έτους 2024 ως έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας συμφωνήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ιάπωνα ομόλογό του Φούμιο Κισίντα τον Ιανουάριο 2023, κατά την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ιαπωνία.


Ειδήσεις σήμερα

Επτάστερος ο Παναθηναϊκός μετά την αιχμαλωσία της Ρεάλ στον τελικό - Το μεσημέρι η επιστροφή των θριαμβευτών

Ο Χρυσοχοΐδης «σπάει» όλη την ΕΛ.ΑΣ. για να χτυπήσει την Greek Mafia και την εσωτερική διαφθορά

Οι χρυσές συμβουλές του Ρόμπιν Σάρμα: Πώς οι σωστές λέξεις και η σκέψη του... θανάτου μπορεί να κάνουν πιο πλούσια τη ζωή σου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης