«Ο συμβολαιογράφος» με την Υρώ Μανέ

«Ο συμβολαιογράφος» με την Υρώ Μανέ

Για τρίτη χρονιά, και περιορισμένες παραστάσεις στο Θέατρο Καρέζη

«Ο συμβολαιογράφος» με την Υρώ Μανέ
Το καταπιεσμένο αίσθημα και ο πνιγμένος ερωτισμός της μεταπολεμικής ελληνίδας φιλτραρισμένο μέσα από την ωριμότητα και δημιουργική υποκριτική της Υρώς Μανέ είναι ένα από τα αξιοσημείωτα πεπραγμένα της φετινής θεατρικής περιόδου παρόλη την επανάληψή του για τρίτη χρονιά.

O τραγικές πλευρές του μονόλογου κοσμούνται μέσα από τον έντεχνο λόγο του Βασιλειάδη ο οποίος και ενσαρκώνεται μέσα από το ισχυρό κωμικό παρελθόν της Μανέ η οποία και διατηρεί την ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό. Ο συγγραφέας του έργου μας μεταφέρει με λιτό τρόπο στην καρδιά της μεταπολεμικής Ελλάδας με επίκεντρο έναν ευσυνείδητο επαγγελματία που η τοπική κοινωνία τον αποκαλεί «συμβολαιογράφο» γιατί στην δουλειά του «ο λόγος είναι συμβόλαιο».Αιφνίδια όμως χάνει την ζωή του και έτσι η Ερασμία μένει χήρα και μεγαλώνει την μοναχοκόρη.

Κλείσιμο


Η ζωή της μονότονη και καθωσπρέπει διακόπτεται από το ερωτικό της σκίρτημα για τον μετέπειτα γαμπρό της.Σε αυτά τα σημεία κορύφωσης του έργου η κωμική υφή των μονολόγων δίνουν ,χάρις στην υποκριτική δεινότητα της Υρώς Μανέ,μία ξεχωριστή νότα στην παράσταση. Ιδιαίτερη η σκηνοθετική προσέγγιση και διασκευή του έργου από τον Γιώργο Καραμίχο.Ξεχωρίσαμε επίσης τον λιτό τόνο, που δένει αρμονικά με τον λόγο του συγγραφέα,τόσο στα σκηνικά (Χριστίνα Κωστέα) όσο και στα κοστούμια (Ελένη Παπά). 

Θέατρο Καρέζη, κάθε Σάββατο και Κυριακή ώρα 18.00,Τηλ 2103636194
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης