Ξεκίνησε η εκδοτική δραστηριότητα της documenta 14

Ξεκίνησε η εκδοτική δραστηριότητα της documenta 14

Ξεκίνησε η εκδοτική δραστηριότητα της documenta 14, με το πρώτο από τα συνολικά τέσσερα τεύχη του επίσημου περιοδικού της κορυφαίας διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης που «Μαθαίνει από την Αθήνα», και θα εγκαινιαστεί το 2017, ταυτόχρονα, στο Κάσελ, την έδρα της, και στην Αθήνα.

Ξεκίνησε η εκδοτική δραστηριότητα της documenta 14
H έκδοση της documenta 14, η οποία είναι αγγλόφωνη και θα κυκλοφορήσει στις 31 Οκτωβρίου, φιλοξενείται στις σελίδες του περιοδικού τέχνης «South».

Η ύλη του περιοδικού (250 σελίδες) περιλαμβάνει δοκίμια, εικόνες, ιστορίες, ομιλίες, ημερολόγια και ποιήματα, μία «αντιηγεμονική βιβλιοθήκη για τις μάχες του παρόντος», όπως περιγράφει η συντακτική ομάδα του, δηλαδή οι επιμελητές της documenta. 

Κλείσιμο
Στο πρώτο τεύχος εξετάζονται μορφές και σχήματα μετατόπισης, διωγμού και αποστέρησης, καθώς και μέθοδοι διεξόδου και αντίστασης (αισθητικής, πολιτικής, φιλολογικής, βιολογικής), ενώ οι επόμενες τρεις εκδόσεις του περιοδικού έως το 2017 θα εστιάσουν «στην εξερεύνηση μίας σειράς εννοιών, όπως αποικιοκρατισμός και νεοκλασικισμός, επιτελεστικότητα και φτωχό αντίγραφο, σιωπή και μάσκες, φεμινισμός και διαφεμινισμός, πενία και αρχιτεκτονική, πολιτική της εξαθλίωσης και των εκφάνσεών της, από την ελεημοσύνη ως τη φιλαργυρία», προσθέτει η συντακτική ομάδα του περιοδικού. 

Παράλληλα με την έντυπη έκδοση του «South as a State of Mind», που ανασχεδιάστηκε για την documenta 14 από τους Mevis & van Deursen, (εδρεύουν στο Άμστερνταμ), θα ξεκινήσει online και η ηλεκτρονική τρίγλωσση έκδοση του περιοδικού στα γερμανικά, τα ελληνικά και τα αγγλικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης