Αναβίωσαν και φέτος στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης τα περίφημα Αναστενάρια, το ονομαστό έθιμο της πυροβασίας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανήμερα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
Οι αναστενάρηδες άναψαν τη φωτιά και πάτησαν στα πυρωμένα κάρβουνα για το θρακικό έθιμο που έφεραν πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας, από το χωριό Κωστή, το οποίο ήταν και το κέντρο των αναστενάρηδων, πριν από τον ξεριζωμό.
Η προετοιμασία ξεκίνησε στο κονάκι του συλλόγου «Τα Αναστενάρια» του Λαγκαδά, στον οικισμό Παπακυριαζή με το έθιμο να συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρονια έγινε σε δημόσιο χώρο.
Ο επίλογος του φετινού Plastic Free Greece γράφτηκε δυναμικά το τριήμερο 23 - 25 Σεπτεμβρίου με τέσσερις καθαρισμούς στο 3ο μεγαλύτερο νησί της χώρας, που το ανακούφισαν σημαντική από την ανθρωπογενή ρύπανση.