8ο Φεστιβάλ πρωτοποριακού κινηματογράφου της Αθήνας

8ο Φεστιβάλ πρωτοποριακού κινηματογράφου της Αθήνας

Το 8ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, μια διοργάνωση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, ετοιμάζεται δυναμικά για τις 12 έως 26 Νοεμβρίου 2014 και παρουσιάζει το πρόγραμμά του

8ο Φεστιβάλ πρωτοποριακού κινηματογράφου της Αθήνας
Το πρωτοποριακό σινεμά είναι εδώ... μέσα από το πρόγραμμα του γεμάτο με ταινίες που έχουν δώσει το στίγμα τους. Πρόκειται για την πέμπτη εκδήλωση που διοργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος με μεγάλη επιτυχία.

Το μοναδικό φεστιβάλ που επιχειρεί να αναδείξει την πρωτοπορία, όπου και όποτε αυτή έρχεται να ανατρέψει συμβάσεις και συστήματα στον παγκόσμιο κινηματογράφο, έχει ανταποκριθεί με μεγάλη επιτυχία στην απαίτηση του ελληνικού κοινού για μια σύγχρονη εστία που θα καλλιεργήσει την κινηματογραφοφιλία, στην πιο πολυδιάστατη μορφή της.

Κλείσιμο
Με αφιερώματα σε εξέχοντες δημιουργούς, διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, εξαιρετικά σημαντικές ειδικές προβολές, οργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων (ημερίδα, masterclasses, εικαστικές εκθέσεις), το 8ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας ανοίγει αυλαία την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου με ταινία έναρξης το Επαναστάτης χωρίς αιτία του Νίκολας Ρέι (1955, 111΄), σε αποκατεστημένο ψηφιακό φορμά. Η αποκατάσταση έγινε από την Warner Bros σε συνεργασία με το The Film Foundation, με χρηματοδότηση των Gucci και The Film Foundation.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει το αφιέρωμα στο Λεός Καράξ / Leos Carax με τίτλο Αγόρι Συναντά Κορίτσι: Το Σινεμά του Λεός Καράξ / Boy Meets Girl: The Cinema of Leos Carax.  Το τρομερό παιδί του γαλλικού κινηματογράφου, ο σκηνοθέτης που αιχμαλώτισε την νιότη που «ξοδεύεται» από τους νέους, όσο κανείς άλλος στο πέρασμα από τα ’80’s στα ’90’s και έφτασε μέχρι την επιστημονική φαντασία, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να παρευρεθεί στο 8ο ΦΠΚΑ και να συζητήσει τις ταινίες του με το αθηναϊκό κοινό του μετά τις προβολές.

Όλες οι πληροφορίες για το 8ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας βρίσκονται αναρτημένες στο site: http://8aagff.tainiothiki.gr/


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης