Μισός αιώνας ζωής στο Λονδίνο σε μία έκθεση

Μισός αιώνας ζωής στο Λονδίνο σε μία έκθεση

Η βρετανική πρωτεύουσα όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Μισός αιώνας ζωής στο Λονδίνο σε μία έκθεση

        Το πορτραίτο του Bob Collins
Κλείσιμο

Σημαντικά γεγονότα της πόλης του Λονδίνου αλλά και καθημερινές σκηνές που εκτυλίσσονταν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, αιχμαλώτιζε με τον φωτογραφικό του φακό, o Bob Collins.

Για περίπου 50 χρόνια, από τα τέλη της δεκαετίας του '40 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '80, ο Collins δούλεψε ως ανεξάρτητος φωτογράφος, αρχικά ως ερασιτέχνης, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και αργότερα-μετά το 1956- ως επαγγελματίας. Οι εικόνες-θησαυροί που συνέλεξε όλα αυτά τα χρόνια παρουσιάζονται σε μία μεγάλη έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα -Πέμπτη 16 Μαΐου- στο Museum of London.

Ο Collins κατάφερε με το έργο του να «συλλάβει» τις χειρονομίες, τις εκφράσεις και την κουλτούρα των Λονδρέζων. Ένας φωτογράφος που προσπαθεί να απαθανατίσει την βασίλισσα Ελισάβετ Β', μία ημέρα πριν τη στέψη της (1952),  μία γυναίκα που καπνίζει το τσιγάρο της στις ιπποδρομίες (τέλη του '50), το βιαστικό πλήθος έξω από τον σταθμό Victoria Station (1960), είναι κάποιες από τις φωτογραφίες του Collins που μοιάζουν να τραβήχτηκαν τη «σωστή» στιγμή.

Γεννημένος στο East Ham, ο Collins απέκτησε την πρώτη του κάμερα σε ηλικία 7 ετών. Αν και εργαζόταν ως ωρολογοποιός ποτέ δεν άφησε το πάθος του για τη φωτογραφία, με την οποία και ασχολούνταν ερασιτεχνικά. Δημοσιεύσε την πρώτη του δουλειά, στο Amateur Photographer το 1952, κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές. Τότε σκέφτηκε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την μεγάλη του αγάπη και ξεκίνησε να φωτογραφίζει ανελλιπώς το Λονδίνο και τους ανθρώπους του. Το έργο του θεωρείται ένα σπάνιο ντοκουμέντο για την βρετανική πρωτεύουσα και περιλαμβάνει περισσότερες από 2.000 φωτογραφίες.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης