Η συλλυπητήρια επιστολή του Μπαράκ Ομπάμα στην οικογένεια του «νονού» της house

Η συλλυπητήρια επιστολή του Μπαράκ Ομπάμα στην οικογένεια του «νονού» της house


«Ο θρύλος του θα ζει στην πόλη του Σικάγο και στις χορευτικές πίστες σε όλο τον κόσμο» έγραψε ο Πρόεδρος των Η.Π.Α για τον θρύλο της house, Frankie Knuckles που «έφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο, σε ηλικία 59 ετών

Η συλλυπητήρια επιστολή του Μπαράκ Ομπάμα στην οικογένεια του «νονού» της house
Πέρασαν δέκα χρόνια από την ημέρα που ο , τότε γερουσιαστής του Ιλινόϊς, Μπαράκ Ομπάμα, είχε ανακυρήξει την 25η Αυγούστου ως ημέρα του Frankie Knuckles στο Σικάγο. Σήμερα, ο «νονός» της house και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της  ηλεκτρονικής μουσικής, ο Knuckles δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή και ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, Μπαράκ Ομπάμα, έστειλε μία συλλυπήτηρια επιστολή στους φίλους και στην οικογένεια του εκλιπόντος. Για τον dj και μουσικό παραγωγό που «έφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή -την Δευτέρα 31 Μαρτίου- σε ηλικία 59 ετών, ο Ομπάμα έγραψε ότι ήταν ο άνθρωπος που «αιχμαλώτισε την προσοχή μας και "έβαλε φωτιά" στη φαντασία μας».

Την επιστολή που ο Πρόεδρος των Η.Π.Α έγραψε μαζί με την σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, κοινοποίησε στο facebook ο Ντέβιντ Μοράλες, φίλος και συνεργάτης του Κnuckles.

Κλείσιμο
«Λευκός Οίκος
Ουάσινγκτον
17 Απριλίου, 2014

Προς τους Φίλους και την Οικογένεια του Frankie Knuckles
Σικάγο, Ιλινόϊς

Αγαπητοί Φίλοι:

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Frankie και σας μετάφερουμε την εγκάρδια συμπάθεια μας καθώς πενθείτε τον χαμό του και ανατρέχετε στη ζωή του.

Το έργο του Frankie βοήθησε στο να ανοίξουν τα μυαλά και να φέρει κοντά τους ανθρώπους, αναμιγνύοντας διαφορετικά είδη  μουσικής για να τραβήξει την προσοχή μας και να "βάλει φωτιά" φαντασία μας. Ήταν πρωτοπόρος στο είδος του και ο θρύλος του θα ζει στην πόλη του Σικάγο και σε χορευτικές πίστες σε όλο τον κόσμο.

Ενώ θα μας λείψει αφάνταστα, είμαστε σίγουροι πως το πνεύμα του Frankie θα παραμείνει κατευθυντήρια δύναμη. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να ξέρετε πως σας έχουμε όλους στις σκέψεις και τις προσευχές μας.»

Ο θάνατος του Κnuckles επήλθε από επιπλοκές που προκάλεσε ο διαβήτης από τον οποίο και έπασχε ο μουσικός.  Γεννημένος στο Μπρονξ το 1955, ο Φράνκι Νακλς ξεκίνησε να παίζει ηλεκτρονική μουσική στις αρχές της δεκαετίας του 70' μαζί με τον φίλο του Larry Levan. Yπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς της ηλεκτρονικής μουσικής και ένας από τους ανθρώπους που καθόρισε την σκηνή του Σικάγο. Είχε συνεργαστεί με θρυλικά ονόματα όπως ο Michael Jackson, η Whitney Houston και οι Depeche Mode.

Για τελευταία φορά έπαιξε, δύο ημέρες πριν από τον θάνατο του, στις 29 Μαρτίου, στο Ministry of Sound του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης