Μουσείο γίνεται το σπίτι του Ουώλτ Ντίσνεϋ

Μουσείο γίνεται το σπίτι του Ουώλτ Ντίσνεϋ

Το μικρό ξύλινο σπιτάκι στο Σικάγο όπου γεννήθηκε ο δημιουργός του Μίκι Μάους θα λειτουργήσει ως μουσείο!

 Μουσείο γίνεται το σπίτι του Ουώλτ Ντίσνεϋ
Με αφορμή τα 90ά γενέθλια της εταιρίας Walt Disney, το σπίτι που γεννήθηκε ο ο μεγάλος Αμερικανός παραγωγός ταινιών, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων, θα μετατραπεί σε μουσείο.

Πρόκειται για ένα μικρό ξύλινο σπίτι στο Σικάγο το οποίο χτίστηκε από τον πατέρα του Ουώλτ Ντίσνεϋ, Έλιας, το 1893. Το project ανέλαβε ένα παντρεμένο ζευγάρι, η Benadon και ο Brent Young οι οποίοι σχεδιάζουν θεματικά πάρκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι αγόρασε το σπίτι για 173.000 δολάρια, με στόχο να το φτιάξει όπως ακριβώς ήταν την εποχή που ο Ντίσνεϋ ζούσε σε αυτό. «Δεν θέλουμε να χαλάσουμε την ησυχία της γειτονιάς με ένα μεγάλο αξιοθέατο, αλλά ούτε σκοπεύουμε να ρίξουμε απλά μία πλάκα στο σπίτι!» είπε ο Brent Young για το νέο τους εγχείρημα που υπολογίζεται να τους κοστίσει περίπου 500.000 ευρώ.

Κλείσιμο
Αυτό που δεν έχει διασαφηνιστεί ακόμα είναι αν το σπίτι θα αποτελεί επίσημο αξιοθέατο της εταιρίας Disney. Αλλά ακόμα και αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, το νέο εγχείρημα του ζευγαριού έχει τις «ευλογίες» του Ρόι Πάτρικ Ντίσνεϋ, εγγονού του Ρόι Όλιβερ Ντίσνεϋ, συνιδρυτή της εταιρίας: «Mιλώντας εκ μέρους της οικογένειας Ντίσνεϋ θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που το ιστορικό σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Oυώλτ θα ανακαινιστεί στις ρίζες του!» δήλωσε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης