Μια εκδοχή σεναρίου λίγο πριν την άγρια δολοφονία του

Μια εκδοχή σεναρίου λίγο πριν την άγρια δολοφονία του

Κυκλοφορεί ήδη στα ελληνικά το βιβλίο «Πορνό- Τεό - Κολοσσάλ» , μια εκδοχή σεναρίου ταινίας του Πιερ Πάολο Παζολίνι που στέλνεται στον θεατράνθρωπο Εντουάρντο Ντε Φίλιππο το φθινόπωρο του 1975

Μια εκδοχή σεναρίου λίγο πριν την άγρια δολοφονία του
Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας δεν ξέρω καν γιατί ο αιρετικός Πιερ Πάολο Παζολίνι το τελευταίο φθινόπωρο της ζωής του – το φθινόπωρο του 1975, λίγο πριν το τραγικό του τέλος- επέλεξε να στείλει (με το ταχυδρομείο) στον καθιερωμένο θεατρικό συγγραφέα Εντουάρντο Ντε Φιλίππο μια από τις εκδοχές του σεναρίου της ταινίας που σκεφτόταν να γυρίσει… Κατ΄ουσία πρόκειται για το προσχέδιο του σεναρίου της επόμενης, όπως προγραμμάτιζε, ταινίας του μετά το "Σαλό ή 120 μέρες στα Σόδομα". Στις σελίδες αυτές, που ο Ντε Φιλίππο παραλαμβάνει έναν περίπου μήνα πριν τη δολοφονία του Παζολίνι, "στην ουσία υπάρχουν τα πάντα".

Ένα λογοτεχνικής αξίας κείμενο, λίγο πριν βρει την τελική του μορφή ως το σενάριο της απραγματοποίητης ταινίας του Πιερ Πάολο Παζολίνι, με την οποία σκόπευε να ολοκληρώσει την κινηματογραφική του καριέρα, μετουσιώνεται -για πρώτη φορά στα ελληνικά- σε βιβλίο. «Πορνό-Τεό-Κολοσσάλ», είναι ο τίτλος του βιβλίου που βρίσκεται ήδη στα ράφια και τις προθήκες των βιβλιοπωλείων από τον δραστήριο οίκο της Πλατείας Καρύτση, το βιβλιοπωλείο- εκδόσεις Ο Μωβ Σκίουρος. Το βιβλίο κυκλοφορεί σε μετάφραση - από τα ιταλικά- της Μιχαήλας Πλιαπλιά . Η μεταφράστρια υπογράφει και το επίμετρο. Διαβάζοντας το μαθαίνουμε ότι ο Παζολίνι παιδεύεται με την ιδέα της συγκεκριμένης ταινίας 9 ολόκληρα χρόνια. Στα συν της έκδοσης η πολυσέλιδη ενότητα των σημειώσεων που αφορούν και τον Παζολίνι αλλά και την πολιτική- κοινωνική και οικονομική ζωή της Ιταλίας αυτά τα χρόνια.

Κλείσιμο
Διαβάζοντας στο βιβλίο την εκδοχή αυτή του Παζολίνι για μια ταινία που δεν πρόλαβε να γυρίσει καταλαβαίνεις γιατί επιλέγει τον Ντε Φίλιππο … Ο Εντουάρντο είναι ένα από τα πρόσωπα του σεναρίου. Πάντως, το ερωτηματικό για την επιλογή του προσώπου παραμένει!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης