Για ένα site αδειανό, για τα Δημήτρια…

Για ένα site αδειανό, για τα Δημήτρια…

Μπορεί το πρόγραμμα να σκάλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, αλλά το site για τα 52α Δημήτρια κατάφερε να δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου ίντριγκα

Για ένα site αδειανό, για τα Δημήτρια…
Είναι ένα άδειο site – δηλαδή το περιεχόμενο δηλώνεται δια της απουσίας του. Και όμως το αδειανό site – σε επιμέλεια Δ.Παπάζογλου- κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες ή και ώρες που ανέβηκε στο διαδίκτυο να δημιουργήσει την αναγκαία και απαραίτητη ίντριγκα για το μέλλον ενός θεσμού που μετρά ήδη 51 διοργανώσεις και «τρέχει» να προλάβει την 52η στη σειρά. 

Ο λόγος για το site των Δημητρίων – των 52ων Δημητρίων (1-22 Οκτωβρίου 2017) με διοργανωτή τον Δήμο Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα, την Διεύθυνση Πολιτισμού- Τουρισμού. Η μόνη ενότητα του site που διαθέτει περιεχόμενο είναι εκείνη με αναφορά στα Δημήτρια της περασμένης χρονιάς, την διοργάνωση του 2016
Κλείσιμο


Ο λόγος για την απουσία του περιεχομένου έχει να κάνει με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον προγραμματισμό της φετινής διοργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι ο προγραμματισμός που είχε προταθεί και έρθει προς ψήφιση στο Δ.Σ της πόλης καταψηφίστηκε και τώρα γίνεται ένας πραγματικός αγώνας δρόμου για να επανέλθουν τα πράγματα στην κανονική τους ροή καθώς κανείς δεν θέλει να χαθεί μια παράδοση που έχει την δύναμη να ανανεώνεται και να προχωρά. 

Σε ένα πόστ της στο fb, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού εικαστικός Ελλη Χρυσίδου εκφράζει την αισιοδοξία της στηριζόμενη στη δύναμη της πόλης και των πολιτών της. «Σήμερα "άλλη" ημέρα και συνεχίζουμε με δύναμη να υποστηρίζουμε αυτό το Φεστιβάλ που από το 2011 όλοι μαζί, Δήμος και διεύθυνση Πολιτισμού, επιτροπές καλλιτεχνικών συμβούλων, καλλιτέχνες , φορείς της πόλης, δημιουργικές ομάδες, εθελοντές αλλά κυρίως οι άνθρωποι της πόλης, καταφέραμε ένα ξεπερασμένο γερασμένο θεσμό να τον ζωντανέψουμε, να του δώσουμε σύγχρονο προσανατολισμό, περιεχόμενο στοχεύοντας στην αναγνωρισιμότητα του, στην εξωστρέφεια του, αναδεικνύοντας την δύναμη της Τέχνης στην Κοινωνία...».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης