Eurovision: Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του διαγωνισμού, που ακούγονται μέχρι σήμερα

Eurovision: Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του διαγωνισμού, που ακούγονται μέχρι σήμερα

Από τους ABBA μέχρι την Ελένη Φουρέιρα, δείτε δέκα από τα τραγούδια του διαγωνισμού που απέκτησαν παγκόσμια αναγνώριση

eurovision111
Με σύνθημά της το «Ενωμένοι μέσω της μουσικής» ένας από τους στόχους της Eurovision είναι η διάδοση των πολιτισμικών στοιχείων και της κουλτούρας της κάθε χώρας που συμμετέχει, μέσα από τα τραγούδια.

Κομμάτια στα αγγλικά, τα τούρκικα, τα αλβανικά, τα ισπανικά και άλλες γλώσσες, έγιναν γνωστά μέσα από τον διαγωνισμό και κατάφεραν να γίνουν παγκόσμιες επιτυχίες, που κυριαρχούν μέχρι και σήμερα στις playlists των πάρτι και των κλαμπ. Το «My Number One» της Έλενας Παπαρίζου, το «Shake it» του Σάκη Ρουβά και το «Secret Combination» της Καλομοίρας δεν λείπουν σχεδόν από κανένα πάρτι στην Ελλάδα. Όμως είναι και εκείνα τα τραγούδια, που αναδείχθηκαν μέσα από τον μουσικό διαγωνισμό και καθόρισαν την καριέρα των ερμηνευτών, με το να ακούγονται μέχρι και σήμερα σε κάθε event διασκέδασης.

Από την «Diva» της Dana International μέχρι το «Fuego» της Ελένης Φουρέιρα, δείτε τη λίστα με 10 από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια της Eurovision.

1. Waterloo - ABBA
Η συμμετοχή της Σουηδίας το 1974 έφερε τη νίκη με τους ABBA να γίνονται οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της Ευρώπης, εκείνη τη χρονιά. Το «Waterloo» δύσκολα λείπει από τις μουσικές λίστες των dj στα πάρτι έως και σήμερα.
Κλείσιμο
ABBA - Waterloo (Eurovision Song Contest 1974 First Performance)

2. Volare - Domenico Modugno
Το 1958, οι Ιταλοί έστειλαν στον διαγωνισμό τον Domenico Modugno με το «Volare» (Nel blu dipinto di blu) που αν και δεν κέρδισε τη Eurovision, σημείωσε τέτοια επιτυχία, που 66 χρόνια μετά, έχει ακόμη τη δική του θέση στη μουσική βιομηχανία. Έχει συνδεθεί με το καρναβάλι και κάθε χρόνο την περίοδο εκείνη, είναι ένα από τα κομμάτια που παίζουν σε «λούπα».
Volare - Domenico Modugno - Nel blu dipinto di blu

3. Ne partez pas sans moi - Celine Dion
Το 1988 η νεαρή ακόμη και άγνωστη στο κοινό της Ευρώπης, Celine Dion, εκπροσώπησε την Ελβετία και η ερμηνεία του «Ne partez pas sans moi» άνοιξε τον δρόμο στη μεγάλη σήμερα σταρ, να δείξει στο κοινό της Ευρώπης, τις μοναδικές φωνητικές της ικανότητες.
Eurovision Song Contest 1988 - Winner - Switzerland - Céline Dion - Ne Partez Pas Sans Moi

4. Diva - Dana International
Η Dana International δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά για την καριέρα της μετά το «Diva», το τραγούδι που κέρδισε στη Eurovision του 1998 για λογαριασμό του Ισραήλ. Τόσο η θεαματική performance όσο και το μήνυμα για τη συμπερίληψη των τρανς, κέρδισαν την αγάπη των φαν και Ντάνα έγινε πράγματι διεθνής.
Israel - Dana International - Diva (live) - Eurovision 1998


5. Fairytale - Alexander Rybak
Το 2009 ο Alexander Rybak και το «Fairytale» κατέκλυσαν την Ευρώπη. Ο νεαρός τότε Νορβηγός, ήταν το μεγάλο φαβορί της χρονιάς και πήρε τη νίκη χωρίς δύσκολο ανταγωνισμό, σημειώνοντας ρεκόρ βαθμολογίας στον τελικό. Το τραγούδι είναι ένα από τα αγαπημένα χιτ των φαν της Eurovision μιας και το κοινό που ψήφισε, σχεδόν στην πλειοψηφία του, ήθελε τον Rybak νικητή.
Alexander Rybak - Fairytale - LIVE | Norway 🇳🇴 | Grand Final | Eurovision 2009

6. Hard Rock Hallelujah - Lordi
Μετά τη Eurovision του 2006 στην Αθήνα, όλοι μιλούσαν για τα τέρατα που κέρδισαν με το «Hard Rock Hallelujah» ανοίγοντας νέους δρόμους στις συμμετοχές της -γεμάτης με μπαλάντες μέχρι τότε- Eurovision. Οι Φινλανδοί ανέδειξαν την ποικιλομορφία και τη δημιουργικότητα των συμμετοχών και αγαπήθηκαν από το κοινό. Το τραγούδι τους παραμένει αξέχαστο στη μνήμη των φαν.
Lordi - Hard Rock Hallelujah (Finland) 2006 Eurovision Song Contest Winner

7. Wild Dances - Ruslana
Δύσκολα θα πάει κάποιος σε ένα πάρτι και δεν θα χορέψει το «Wild Dances» ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια που κυκλοφόρησαν λόγω της Eurovision, με τη Ρουσλάνα να είναι η μεγάλη νικήτρια του 2004.
Ruslana - Wild Dances (Ukraine) - LIVE - 2004 Eurovision Song Contest

8. Düm Tek Tek - Hadise
Το 2009 η Hadise και οι χορεύτριές της ξεσήκωσαν το κοινό της Eurovision με το «Düm Tek Tek». Ντυμένες στα κόκκινα σαν άλλες σταρ του οριεντάλ, οι Τουρκάλες έβαλαν φωτιά στη σκηνή, αλλά και στα ραδιόφωνα καθώς το κομμάτι είχε μεγάλη επιτυχία. Παραμένει μέχρι και σήμερα, ένα από τα πιο δημοφιλή ποπ τραγούδια της Τουρκίας.
Hadise - Düm Tek Tek - Türkiye 🇹🇷 - Grand Final - Eurovision 2009

9. Fuego - Ελένη Φουρέιρα
Από τη λίστα δεν θα έλειπε το «Fuego» της Ελένης Φουρέιρα, που παραλίγο να κερδίσει τον διαγωνισμό το 2018 για την Κύπρο. Η τραγουδίστρια κατέκτησε τη δεύτερη θέση με μεγάλη μερίδα του κοινού να αντιδρά που δεν πήρε την πρωτιά. Το «Fuego» έχει ισχυρή θέση στις λίστες αναπαραγωγής και δεν λείπει από τα κέντρα διασκέδασης.
Eleni Foureira - Fuego - Cyprus - LIVE - Grand Final - Eurovision 2018

10. Euphoria - Loreen
Το «Euphoria» είναι το νικητήριο τραγούδι στη Eurovision του 2012 από τη Loreen, στο οποίο επενδύουν ακόμη, πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί για το μουσικό τους πρόγραμμα. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια της πλατφόρμας.
Loreen - Euphoria | Sweden 🇸🇪 | Live - Grand Final - Eurovision 2012
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης