40 χρόνια μουσικής για την Επίδαυρο

40 χρόνια μουσικής για την Επίδαυρο

Ο Χρήστος Λεοντής, θα μας θυμίσει στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, όλες τις μεγάλες του επιτυχίες στο ελληνικό τραγούδι, με αφορμή τα σαράντα χρόνια από την πρώτη του μουσική επένδυση σε αρχαίο δράμα

40 χρόνια μουσικής για την Επίδαυρο
Το μακρινό 1977, ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής, βρέθηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ της Επιδαύρου, υπογράφοντας τη μουσική, στην έτσι κι αλλιώς, ιστορική παράσταση «Αχαρνείς» του “Θεάτρου Τέχνης”, και αυτή η ευτυχής συγκυρία στάθηκε η αρχή της συνεργασία του με τον αείμνηστο Κάρολο Κουν, στο αρχαίο δράμα. 

Ακολούθως “έντυσε” μουσικά την «Ειρήνη», τις «Βάκχες», τις «Τρωάδες», τη «Μήδεια», την «Ιφιγένεια εν Αυλίδει», τον «Πλούτο» και την «Άλκηστη». Επίσης, με το Εθνικό Θέατρο, συνεργάστηκε στην «Ιφιγένεια εν Ταύροις» και στους «Ιππείς» και τελευταία με το ΚΘΒΕ, έτσι του δόθηκε η ευκαιρία, 40 χρόνια μέχρι σήμερα, να επικοινωνήσει με τη μουσική του, μέσω του αρχαίου δράματος, με τον κόσμο της Παλαιάς Επιδαύρου αλλά κι εκείνους που μένουν στο Λυγουριό. Κάπως έτσι απέκτησε πολλούς καλούς φίλους εκεί, αγάπησε και πόνεσε αυτόν τον τόπο, τόσο που διάλεξε να κατοικήσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Κλείσιμο


Σήμερα του δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσει ξανά, αλλά με έναν πιο άμεσο τρόπο, αυτό των τραγουδιών του, με όλους εμάς. Διάλεξε λοιπόν γι’ αυτήν την παράσταση, στο Μικρό Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, τραγούδια απ' όλη την μουσική του δραστηριότητα: Από τα άσματα της “Καταχνιάς” (1963) ως την τελευταία του δουλειά, τον κύκλο τραγουδιών «Φλόγα που Καίει», εξ ού και ο τίτλος της συναυλίας.

Η συγκεκριμένη μουσική παράσταση διοργανώνεται από τον Δήμο Επιδαύρου κι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επιδαύρου και φιλοξενείται από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Όσοι παρευρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Θοδωρή Βουτσικάκη, τον Μάνο Μπούσαλη, τον Αλέξανδρο Τσιωνά και την Ιωάννα Φόρτη, που θα τραγουδήσουν για τη φλόγα της ξενιτειάς, της μνήμης και του έρωτα, κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό της Επιδαύρου.

Info
Μικρό Θέατρο Επιδαύρου
Στις 14 Ιουλίου 2017 και ώρα 21:00
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης