Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για το «μπάζωμα» στο σημείο της τραγωδίας

Η δικογραφία αφορά τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Θάνο Πλεύρη, Ζωή Ράπτη και Μιχάλη Παπαδόπουλο - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής

tempi_ergas
Τη διαβίβαση δικογραφίας κατά του πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντοπούλου, του πρώην Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και των πρώην υφυπουργών Ζωής Ράπτη και Μιχάλη Παπαδόπουλου ανακοίνωσε το προεδρείο της Βουλής.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από μήνυση συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών που αφορά το «μπάζωμα» στο σημείο της τραγωδίας

Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στο πλαίσιο του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν περιλαμβάνονται - πέραν της μήνυσης των συγγενών των θυμάτων και της πραγματογνωμοσύνης των εμπειρογνωμόνων που εκείνοι όρισαν - και οι καταθέσεις υπηρεσιακών στελεχών σχετικά με το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της Λάρισας είχε θέσει την υπόθεση στο αρχείο, από όπου ανασύρθηκε μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη. Σημειώνεται ότι η μήνυση των συγγενών δεν αντιστοιχεί αδικήματα συγκεκριμένα  με τα παραπάνω πρόσωπα. 

Κατά τον Κανονισμό της Βουλής, η προβλεπόμενη διαδικασία είναι η εξής η ανακοίνωση στην Ολομέλεια η οποία και έγινε από τον αντιπρόεδρο, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Κατόπιν, μπορεί να κατατεθεί αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής. Πρόκειται για κίνηση που είχε προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ και για την οποία απαιτούνται 30 υπογραφές βουλευτών. 

Κλείσιμο
Σε περίπτωση που κατατεθεί τέτοια πρόταση τότε αναμένεται να μπει σε ειδική ημερήσια διάταξη, να συζητηθεί στη Βουλή και να καταλήξει σε μυστική ψηφοφορία. Η πρόταση θα πρέπει να λάβει 151 θετικές ψήφους ώστε να προχωρήσει η διαδικασία  και να συσταθεί προανακριτική επιτροπή.  

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση προανακριτικής αμέσως μετά τις ευρωεκλογές με το άνοιγμα της Βουλής:

«Μια μόλις ημέρα πριν κλείσει η Βουλή εν όψει Ευρωεκλογών, έφτασε επιτέλους η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών. Η ποινική δικογραφία αφορά στους: τέως υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη, τέως υφυπουργό μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, τέως υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη και τέως υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο. Πρόκειται για την δικογραφία που είχε τεθεί στο αρχείο από την Εισαγγελέα Λάρισας και ανασύρθηκε μετά από προσφυγή συγγενών θυμάτων για το "μπάζωμα" του χώρου όπου συντελέστηκε η φονική σύγκρουση των τρένων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ βρίσκονται ξανά μπροστά στον εφιάλτη που προσπαθούν να ξορκίσουν απαγορεύοντας ακόμη και την αναφορά της λέξης «Τέμπη» στα ΜΜΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα δώσει μάχη για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη εκείνοι που διέταξαν την αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων και τη συγκάλυψη του εγκλήματος. Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη ότι ο εφιάλτης του - δυστυχώς έτσι βλέπει την αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση Δικαιοσύνης - θα συνεχιστεί. Όπως έχουμε ήδη δηλώσει και δεσμευθεί, θα καταθέσουμε πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής αμέσως μόλις επαναλειτουργήσει η Βουλή. Θα την δεχτεί αυτή τη φορά η ΝΔ; Οι μάσκες πέφτουν κ. Μητσοτάκη, αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει!

Ειδήσεις σήμερα:

Mondelēz: Πρόστιμο - μαμούθ στην πολυεθνική από την Κομισιόν για τις πρακτικές που κατήγγειλε ο Μητσοτάκης

Ερμού: Νέες καταγγελίες για τον Αφγανό, είχε επιτεθεί και σε άλλες κοπέλες - «Φοβάμαι να κυκλοφορήσω μόνη»

Μπραντ Πιτ: Υποχώρησε στο θέμα των παιδιών αλλά δεν τα παρατάει στη μάχη για το Miraval - Νέο «χτύπημα» κατά της Τζολί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης