Το Μέγαρο αγκαλιάζει τους νεαρούς καλλιτέχνες

Το Μέγαρο αγκαλιάζει τους νεαρούς καλλιτέχνες

Το φετινό εργαστήριο Σύνθεσης Νέων Συνθετών ολοκληρώνεται με μία συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο αγκαλιάζει τους νεαρούς καλλιτέχνες
Το φετινό εργαστήριο Σύνθεσης Νέων Συνθετών (8-13/5) ολοκληρώνεται το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 20:30 στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, με την καθιερωμένη πλέον συναυλία του εργαστηρίου, στην οποία θα παρουσιαστούν τα έργα των νεαρών δημιουργών (ηλικίας έως 30 ετών), που έλαβαν μέρος σ' αυτή την πολύμηνη και δημιουργική διεργασία.

Συγκεκριμένα, θα ακουστούν συνθέσεις της Ξένιας Κωνσταντινίδου, του Γεώργιου Παπαοικονόμου και του Κωνσταντίνου Χαλιάσα, εμπνευσμένες από αποσπάσματα έργων του σπουδαίου Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957), στον οποίο είναι αφιερωμένο το φετινό εργαστήριο Νέων Συνθετών, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από τον θάνατο του μεγάλου αυτού συγγραφέα.

Κλείσιμο
Αξίζει σ' αυτό το σημείο να τονιστεί η πολύτιμη συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τις εκδόσεις Καζαντζάκη, και τον επιστημονικό τους υπεύθυνο Δρ. Νίκο Μαθιουδάκη, που συμμετέχει συμβουλευτικά στην όλη διαδικασία.

Τα σολιστικά μέρη των έργων ερμηνεύει ο μπάσος Τάσος Αποστόλου (αφήγηση και τραγούδι). Η προετοιμασία και η παρουσίαση των συνθέσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ιάκωβου Κονιτόπουλου. 

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 728 2333
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης