Της μοναξιάς διπρόσωποι μονόλογοι

Της μοναξιάς διπρόσωποι μονόλογοι

Η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ συνομιλεί με τον εαυτό της σε μία προηγούμενη ηλικία, στο θέατρο «Έαρ» Βικτώρια

Της μοναξιάς διπρόσωποι μονόλογοι
Το «Έαρ» Βικτώρια εγκαινιάζει τη Δεύτερη Σκηνή του και υποδέχεται την ποιήτρια και μεταφράστρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, σε μία παράσταση εμπνευσμένη από το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Της μοναξιάς διπρόσωποι μονόλογοι», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Φαλκώνη, με την ίδια επί σκηνής να συνομιλεί με τον εαυτό της σε μία προηγούμενη ηλικία, την οποία ερμηνεύει η Γεωργία Ζώη.

Στο έργο παίζουν επίσης ο Γιάννος Θεοδούλου και η Δήμητρα Ζέρβα, που ερμηνεύει ζωντανά στο πιάνο τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Γιώργου Ψυχογιού. Έτσι, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30, η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ ανεβαίνει στη σκηνή, σε μία παράσταση για την αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης, την αναμέτρηση με τον χρόνο, την απώλεια, τον αγώνα της επιβίωσης, το όνειρο, τον έρωτα, την τέχνη της ποίησης και τελικά τη ζωή την ίδια.

Κλείσιμο


Η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στην Αθήνα και εν συνεχεία στη Νότια Γαλλία, ενώ αποφοίτησε στη Γενεύη με το δίπλωμα Μεταφραστών και Διερμηνέων. Η πρώτη της δημοσίευση έγινε το 1956 στην «Καινούρια Εποχή». Άρθρα της για την ποίηση και τη μετάφραση της ποίησης έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες ανά τον κόσμο, ενώ πολλά από τα ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 10 γλώσσες. Το 1984 της απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης και το 2000 το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών. Πριν από τρία χρόνια, το 2014, βραβεύτηκε με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το σύνολο του έργου της, η προσφορά του οποίου είναι ανεκτίμητη.

Info
Θέατρο «Έαρ» Βικτώρια
Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους 132, Αθήνα (πλησίον Πλατείας Βικτωρίας)
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 822 0020
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης