Ένας... μονόκερος με πετάλια

Ένας... μονόκερος με πετάλια

Το SpeedX Unicorn είναι ένα έξυπνο ποδήλατο με πολλές λειτουργίες. Και κάνει θραύση στο Kickstarter

Ένας... μονόκερος με πετάλια
Μπήκε στα... pits του Kickstarter
μόλις προχθές, Τρίτη 3 Ιανουαρίου. Κάλυψε τον αρχικό στόχο χρηματοδότησης των 50 χιλιάδων δολαρίων (48 χιλιάδες ευρώ) μέσα σε μόλις 45 λεπτά, ενώ σε 24 ώρες μάζεψε περισσότερα από 300 χιλιάρικα! Ε, και να θέλεις να αγνοήσεις το SpeedX Unicorn, δεν μπορείς.

Κλείσιμο
Πρόκειται για ένα έξυπνο ποδήλατο που κατασκεύασε μία startup με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, πακεταρισμένο με ένα σωρό χρήσιμες (ή μη) λειτουργίες. Κατ' αρχάς, σύμφωνα με τους δημιουργους, είναι το πρώτο ποδήλατο που έχει ενσωματωμένο μετρητή παραγωγής ενέργειας, ο οποίος σου επιτρέπει να υπολογίζεις με πολύ υψηλή ακρίβεια τον ρυθμό, την ταχύτητα, τους καρδιακούς παλμούς και άλλα παρεμφερή δεδομένα.



Διαθέτει επίσης έναν αναβαθμισμένο υπολογιστή ποδηλάτου. Το SpeedForce είναι ο πρώτος υπολογιστής της κατηγορίας του με λειτουργικό Android και οθόνη αφής 2,2 ιντσών από χοντρό γυαλί, η οποία είναι ορατή ακόμα και υπό το πιο δυνατό φως. Συνδέεται με τον μετρητή παραγωγής ενέργειας και διαθέτει GPS, βαρόμετρο, πυξίδα, θερμόμετρο, ανιχνευτή κίνησης, ενώ σου δείχνει ακόμη την ώρα, τις καιρικές συνθήκες, την κλίση του εδάφους, τις θερμίδες που έχεις καταναλώσει και τη διανυθείσα απόσταση. Συνδέεται ακόμη με τις φορητές συσκευές σου μέσω Bluetooth και Wi-Fi και μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δεδομένα σου και σε αυτές, χάρη στο ειδικό app. Η μπαταρία του διαρκεί έως 20 ώρες.

Το ποδήλατο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για χαμηλό βάρος (το πλαίσιο ζυγίζει μόλις 870 γραμμάρια) και μεγάλη αντοχή, ενώ διαθέτει και ένα σύστημα ελέγχου κραδασμών, το οποίο απορροφά τους κραδασμούς, ελαχιστοποιεί τις δονήσεις και βελτιώνουν την άνεση, όπως επισημαίνουν οι κατασκευαστές. Στη λυπητερή τώρα, οι τιμές για τα τρία μοντέλα του SpeedX Unicorn ξεκινούν από τα 3.199 δολάρια (περίπου 3.060 ευρώ) - κάτι λίγο-πολύ αναμενόμενο αν αναλογιστούμε τις έξυπνες λειτουργίες και τα υλικά κατασκευής. Παρ' όλα αυτά, έχουν πουληθεί περισσότερα από 90 ποδήλατα, ενώ η καμπάνια ολοκληρώνεται σε 32 ημέρες. Για να δούμε, θα ξεπεράσει το εκατομμύριο;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης