Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την Big Band

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την Big Band

Οι μελωδικές ευχές του τζαζ μουσικού συνόλου του Δήμου Αθηναίων μέσα από την εορταστική εκπομπή του Citylife!

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την Big Band
Η Big Band και η Γιάννα Βασιλείου μάς εύχονται μελωδικά «χρόνια πολλά» μέσα από την εορταστική εκπομπή του Citylife. Η Big Band είναι το διευρυμένο τζαζ μουσικό σύνολο του Δήμου Αθηναίων που αποτελείται από τις τέσσερις οικογένειες οργάνων, δηλαδή τα σαξόφωνα, τις τρομπέτες, τα τρομπόνια και τα ρυθμικά όργανα ντραμς και ενίοτε περκασιόν, ενώ συχνά πλαισιώνεται από έγχορδα και άλλα μουσικά όργανα. Εκτός από τον Λούις Άρμστρονγκ και τον Μπένι Γκούντμαν, η Big Band αντλεί έμπνευση και από άλλους μεγάλους συνθέτες και σολίστες του είδους, από τον Ντιουκ Έλινγκτον και τον Κάουντ Μπάσι μέχρι τον Γκλεν Μίλερ, τον Μπάντι Ριτς και τον Ντον Έλις.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
του καναλιού Novalifε της Nova!



Το ρεπερτόριο που παρουσιάζει η Big Band του Δήμου Αθηναίων αποτελείται από ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της Big Band φιλολογίας, επίσης από έργα της σύγχρονης-ποιοτικής τζαζ και συχνά, από συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών. Η Big Band του Δήμου Αθηναίων έχει παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ μουσικής και τεχνών στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και στην ελληνική περιφέρεια, μεταξύ αυτών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Αθηνών στην Τεχνόπολις, και στο Ωδείο Αθηνών.

Αυτή την περίοδο συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του Δήμου Αθηναίων για τις γιορτές, δίνοντας συναυλίες στο Κέντρο. Σήμερα, μάλιστα, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, η μπάντα εμφανίζεται στις 18.00 στη Μουσική Σκηνή της Πλατείας Κλαυθμώνος για το “Athens Big Band presents the Swing Era”, μία συναυλία αφιερωμένη στη χρυσή εποχή του swing, με χορογραφίες των Rhythm Hoppers.
 
Οι μουσικοί εκτελεστές που απαρτίζουν την Big Band του Δήμου Αθηναίων έχουν επιλεγεί μεταξύ των ικανότερων Ελλήνων σολίστ, διακρίνονται για την υψηλή δεξιοτεχνία τους στον τζαζ αυτοσχεδιασμό, την ευελιξία να ερμηνεύουν με στυλιστική ακρίβεια όχι μόνο τα διαφορετικά ρεύματα της τζαζ, αλλά και της κλασικής και σύγχρονης μουσικής, δεδομένου ότι οι περισσότεροι έχουν κλασική μουσική παιδεία. Παράλληλα, δραστηριοποιούνται ως σολίστες ή ως μέλη επαγγελματικών ορχηστρών όπως της ΚΟΑ, της Ορχήστρας των Χρωμάτων, στις Ορχήστρες της ΕΡΤ, στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, αλλά και σε μικρά μουσικά σύνολα ελληνικής παραδοσιακής και ελαφράς μουσικής. Επίσης, όλοι οι μουσικοί της Big Band διδάσκουν σε μουσικά σχολεία και ωδεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης