Τρεις πιγκουίνοι και μία περιστέρα… συστήνονται

Τρεις πιγκουίνοι και μία περιστέρα… συστήνονται

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης «Στην Κιβωτό στις 8» φωτογραφίζονται και μιλούν για την καριέρα τους και τον ρόλο τους στην παιδική παράσταση του Ηλία Καρελλά

Τρεις πιγκουίνοι και μία περιστέρα… συστήνονται
Τα πρωινά της Κυριακής το θέατρο Κάππα γεμίζει την κιβωτό του… Ο Ηλίας Καρελλάς και ο θίασός του συστήνουν για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό ένα έργο που έχει παρουσιαστεί ήδη με μεγάλη επιτυχία στις περισσότερες ευρωπαϊκές θεατρικές σκηνές: το πολυβραβευμένο έργο για παιδιά «Στην Κιβωτό στις οκτώ», του Ούλριχ Ουμπ

Το έργο ρίχνει μία σύγχρονη ματιά στον βιβλικό κατακλυσμό, στήνοντας μια περιπέτεια με άφθονο γέλιο, πολλά ερωτήματα και μουσική, αλλά και πολλά ζώα. Στην πραγματικότητα, όμως, αποτελεί έναν ύμνο στη φιλία, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία. Πρωταγωνιστές είναι τρεις πιγκουίνοι και μια περιστέρα, που, με φόντο τον απέραντο πάγο, θέτουν απορίες και ερωτήματα, αναπαράγοντας τον λόγο και τις ερωτήσεις των ίδιων των παιδιών. Οι τέσσερις πρωταγωνιστές της παράστασης φωτογραφήθηκαν για το protothema.gr
Κλείσιμο
και μας μίλησαν για την καριέρα τους, αλλά και για τον ρόλο τους στο έργο.

Ζαχαρούλα Κληματσάκη



Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά της Κρήτης. Έχω λάβει μέρος σε παραστάσεις αρχαίου δράματος, κλασικού ρεπερτορίου, μοντέρνου θεάτρου κά. με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως οι Α.Βασίλιεφ, Β.Νικολαίδης, Κ.Φαρμασώνης σε σπουδαίους χώρους όπως το Μεγάλο και μικρό θέατρο Επιδαύρου, το Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Με τον θίασο του Ηλία Καρελλά συνεργάζομαι σταθερά από το 2012. Ασχολούμαι επαγγελματικά και με τη μουσική και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο στούντιο για την καινούργια δισκογραφική μου δουλειά σε μουσική και στίχους δικούς μου και μουσική παραγωγή του Νίκου Αγγλούπα.

Στο έργο υποδύομαι την Περιστέρα. Είναι η προσωπική γραμματέας του Νώε και έχει αναλάβει να οργανώσει την επιχείρηση διάσωσης «Κιβωτός». Οι υποχρεώσεις της είναι πολλές, ο χρόνος της περιορισμένος και τα νεύρα της κάπως τεντωμένα. Έχει πάρα πολλά πράγματα στο μυαλό της και καμία βοήθεια από πουθενά. Όλα τα ζώα την ταλαιπωρούν με τις παραξενιές και τις ιδιοτροπίες τους, αλλά αυτοί που της δυσκολεύουν τη ζωή περισσότερο είναι οι πιγκουίνοι. Είναι τρομερά κουρασμένη και αισθάνεται ότι ο αυτός ο κατακλυσμός είναι μια σκέτη καταστροφή. Και μέσα σε όλα αυτά έχει συνεχώς μια περίεργη αίσθηση ότι κάτι έχει ξεχάσει…

Νικόλαος Τουρνάκης



Είμαι απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου (‘98) και είχα δασκάλους τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Ιάκωβο Ψαρρά, Τιτίκα Νικηφοράκη, Μαρία Χορς, Στέφανο Κυριακίδη, Στέφανο Βασιλειάδη, Ελένη Χατζηαργύρη και άλλους. Έχω συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες όπως τους Λευτέρη Βογιατζή, Σωτήρη Χατζάκη, Στάθη Λιβαθινό, Πέτρο Φιλιππίδη, Νικαίτη Κοντούρη ,Θοδωρή Γκόνη, Γιάννη Βόγλη, Σταμάτη Φασουλή και άλλους.

Στην παράσταση «Στην Κιβωτό στις 8» υποδύομαι τον Πρώτο Πιγκουίνο. Σε ένα μονότονο τοπίο γεμάτο πάγους τρεις φίλοι πιγκουίνοι θέτουν ερωτήματα όπως «υπάρχει θεός;» και εάν ναι «τι μορφή έχει;», ενώ παράλληλα δοκιμάζονται από τα ίδια τα γεγονότα, όταν πρέπει να πάρουν μια απόφαση για το τι θα κάνουν με τον Τρίτο φίλο τους όταν έρχεται ο Κατακλυσμός, ενώ στην Κιβωτό πρέπει να μπουν μόνο 2! Οι εξαιρετικής ποιότητας διάλογοι του Ούλριχ Ουμπ αναδεικνύουν ένα μοναδικό θεατρικό έργο για παιδιά, ενώ η σκηνοθεσία του Ηλία Καρελλά με τις εξαιρετικές σκιοφιγούρες του εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών και όχι μόνο…!

Νικόλας Φραγκιουδάκης



Είμαι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και στη συνέχεια αποφοίτησα από τη Δραματική σχολή Βεάκη. Έχω δουλέψει στο Θέατρο Τέχνης, στο Θέατρο Νέου Κόσμου, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Altera Pars και σε πολλά ΔΗΠΕΘΕ, με καταξιωμένους σκηνοθέτες .Τα τελευταία χρόνια αποτελώ μέρος του πυρήνα του θιάσου Ηλία Καρελλά.

Ο χαρακτήρας του πιγκουίνου που υποδύομαι στο έργο δεν απέχει πολύ από ένα παιδί που ψάχνεται και αναρωτιέται για τον κόσμο. Δεν επαναπαύεται και συνεχώς αναζητά απαντήσεις με αποτέλεσμα να παρεξηγείται από τους φίλους του και να χαρακτηρίζεται ως «κακός». Στην ουσία, όμως, είναι ένα πλάσμα αγαθό με δίψα για ζωή και απαντήσεις σε θέματα όπως τι είναι ο θεός, τι είναι η φιλία, τι είναι η αγάπη. Ο αυθορμητισμός πάντα παρεξηγείται και εδώ σίγουρα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτόν τον ρόλο.

Φάνης Παυλόπουλος



Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αργος. Εκεί στην ηλικία των 10 ετών -και μάλιστα ύστερα από ακρόαση- πήρα τον πρώτο μου ρόλο στο Δημοτικό Θέατρο Άργους σε μία ερασιτεχνική παιδική παράσταση. Ακολούθησαν, ως ενήλικας πια, κι άλλες συμμετοχές σε παραστάσεις, και μετά βρέθηκα να φοιτώ για τρία χρόνια στη σχολή του Γιώργου Κιμούλη. Μετά την σχολή ήρθαν οι αγαπημένοι Abovo και το «Εκεί,εκεί στην κόλαση», το «Ζελόβ», το «Μαμά Ελλάδα». Παράλληλα ξεκίνησε και η συνεργασία μου με την παιδική σκηνή του Ηλία Καρελλά που έμελλε να γίνει μια αγαπημένη θεατρική οικογένεια με παραστάσεις όπως «Οι Αργοναύτες», «Ερωτόκριτος», «Το κουτί της Πανδώρας» και φυσικά το «Στην Κιβωτό στις 8» του Ούλριχ Ουμπ, ένα από τα πιο ωραία παιδικά έργα που έχω διαβάσει.

Ο δικός μου πιγκουίνος είναι ο πιο λογικός και πραγματιστής από τους άλλους δυο. Αναρωτιέται συνέχεια για την ύπαρξη ή όχι του Θεού και στο τέλος βρίσκει τον Θεό μέσα του.

Info
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης