Η Chinatown κάνει… τουρ στην Ελλάδα

Η Chinatown κάνει… τουρ στην Ελλάδα

Το αριστούργημα του Ρόμαν Πολάνσκι προβάλλεται σε Λέσβο, Τήνο, Σπάρτη, Σουφλί και Δημητσάνα με ελεύθερη είσοδο

Η Chinatown κάνει… τουρ στην Ελλάδα
Όταν σκηνοθετεί ο Ρόμαν Πολάνσκι και πρωταγωνιστούν οι Τζακ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουεϊ και Τζον Χιούστον, τότε το αποτέλεσμα είναι μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Ο λόγος φυσικά γίνεται για το Chinatown, που έλαβε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κέρδισε αυτό του Πρωτότυπου Σεναρίου, ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου το κατέταξε 2ο στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες μυστηρίου όλων των εποχών.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με την υπόθεση, ο Τζέικ Τζέι Τζέι Γκίτις, ιδιωτικός ντετέκτιβ, προσλαμβάνεται από μια γυναίκα για να παρακολουθήσει τον σύζυγό της, Χόλις Μόλρεϊ, που είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του συστήματος ύδρευσης του Λος Άντζελες. Η υπόθεση περιπλέκεται όταν ο Τζέικ μαθαίνει πώς έχει προσληφθεί από άλλη γυναίκα από αυτή που αρχικά νόμιζε και ο Μόλρεϊ βρίσκεται νεκρός. Λίγο αργότερα ο ντετέκτιβ διαπιστώνει ότι έχει εμπλακεί σε μια επικίνδυνη περιπέτεια που σχετίζεται με το σύστημα παροχής νερού στην πόλη.



Η αλήθεια είναι πώς δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο για να σε πείσουμε να παρακολουθήσεις την ταινία, πέραν του ότι θα προβληθεί σε πέντε μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Συγκεκριμένα πρόκεται για το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, το Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου, το Μουσείου Μετάξης στο Σουφλί και το Υπαίθριου Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα.

Οι προβολές θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα σε όλα τα μουσεία στις 21:00 την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Αυγούστου, με την ταινία να διαρκεί 130 λεπτά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, θα τηρηθεί ωστόσο σειρά προτεραιότητας οπότε επιβάλλεται να κρατήσεις τη δική σου θέση.


Info
Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή 811 02, Λέσβος
Τ: 22530 32300

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, 842 01 Πάνορμος Τήνου
Τ: 22830 31290

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, 231 00 Σπάρτη
Τ: 27310 89325

Μουσείο Μετάξης
Ελευθερίου Βενιζέλου 73, 684 00 Σουφλί
Τ: 25540 23700

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης